Szalvétákon a mesevilág – Gyereknapi kiállítással készült a Szalvétagyűjtők Baráti Köre

facebook megosztás

Teadélután, karácsony és más ünnepek, de az őszi hangulat is szerepelt már a Szalvétagyűjtők Baráti Körének kiállítási tematikájában. Legutóbb a gyereknapon volt a hangsúly a Medgyaszay Házban. A klub több mint egy évtizede működik és szalvéták tízezreit gyűjtötték össze különböző témákban.

A Szalvétagyűjtők Baráti Köre 2012-ben alakult, akkor ketten kezdték el a munkát egy húsvéti kiállítás kapcsán, de még ugyanabban az évben további tíz taggal bővült a klub. A hölgyek azóta is kéthavonta találkoznak egymással, hogy szalvétákat cseréljenek. Az évek során több tízezer darabból álló gyűjteményt állítottak össze.

szalvéta

– Baráti kör a nevünk is hivatalosan. Először nem nagyon ismertük egymást, csak ketten-hárman. Utána kialakult egy ilyen baráti kör. Most már mondhatom, már nem is a szalvéta a fő, hogy azért járunk, de azért is. Utána mindig egy kicsit sütizünk, egy kicsit beszélgetünk, a nagyobb alkalmakkor megajándékozzunk egymást otthon készített kis tárgyakkal. Jó itt így elbeszélgetni – árulta el Balassáné Liviczky Magdolna.

A klub tagjainak többsége gyerekkora óta hódol ennek a szenvedélynek. Számos különböző témájú kiállítást tartottak már a Medgyaszay Házban. Valamilyen aktuális ünnep kapcsán állítják össze a tárlatot. A legutóbbi alkalom a gyereknapról szólt.

szalvéta

– Az óvodáskorú gyerekek, de igazán az annál nagyobb gyerekekhez is szól, sőt a felnőttekhez is, mert a maga szalvéta az mindig a csoda, mindig a mese, mindig a szép, mindig a varázslat. Akármilyen esemény van egy családban, meg lehet találni hozzá azt a szalvétát, ami ahhoz illik. Most mi a mesevilággal kapcsolatos szalvétákat gyűjtöttük össze. Próbáltunk megfilmesített mesefigurákat keresni a szalvéták közül – mondta el Horváth Balázsné. 

A gyereknapi kiállítást a szalvéták mellett, a mesékhez kapcsolódó figurák is színesítették, és ahogy Horváth Balázsné fogalmazott: vannak unokáink, így kölcsönkértük tőlük a kincseiket.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.