Újra a könyvtárban nyújthatták karjukat az önkéntesek

facebook megosztás

Sikerrel zárult a tavaszi civil véradás a Halis István Városi Könyvtárban. Mint arról a Híradó a múlt héten már beszámolt, több, mint egy évtizedes múltja van ennek az eseménynek, amit a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület kezdeményezett és koordinál.

Péntek déltől délután négy óráig várták a segíteni szándékozókat, immár hagyományosan a bibliotékában. A szervezők célkitűzése ma is ugyanaz, mint a kezdetekkor, több mint tíz évvel ezelőtt.

- Talán a példamutatás. Mi nagyon sok mindent kaptunk a társadalomtól, és úgy gondoljuk, ezt valamilyen formában viszonozni kell a társadalom számára. És ez is egy olyan lehetőség, ahol megmutathatjuk a civilek aktivitását, az összefogást – fogalmazott Budavölgyi Kálmán, a Civil Kerekasztal Egyesület elnöke. 

vér

A pénteki eseményen rendszeres önkéntesek is megjelentek, Popovics Milán például már huszonnyolcszoros véradó.

- Én szeretek embertársaimon segíteni, főleg most, hogy kevés a vérkészítmény. Hogy több vér legyen, ha tehetem, mindig eljövök véradásra – árulta el Popovics Milán.

Egy másik ágyon Ughi Ferencné nyújtotta a karját. Mint az kiderült, szintén rendszeres véradó, ám messziről érkezett Nagykanizsára.

- Somlóvásárhelyi vagyok, és itt vagyok a lányomnál Zalakaroson. Ha lehet, akkor mindig adok vért. Ha több lehetőségem lenne, akkor ahányszor lehet adni, adnék. De ott Vásárhelyen nem járnak ki sajnos, Ajkára kell bejárni. Oda meg a veszprémiek jönnek, és nem mindig tudok elmenni – mondta el Ughi Ferencné.

vér

Az utóbbi hetekben megnőtt a véradók száma a Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetén belül – mondta el Goór Violetta. Két szervezett alkalom volt, ahol összesen 150 fő jelent meg, ez rekordnak számít – fogalmazott a véradásszervező. A mai civil esemény hasonlóan sikeresnek számít.

- Elmondható, hogy szép folyamatosan jönnek az emberek, illetve nyilvánvalóan a mai napra is készültünk, és ma négy óráig leszünk itt a könyvtárban, tehát bízunk benne, hogy ez a lassú jelentkezés kicsit erősödni fog – tudtuk meg Goór Violettától, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete véradásszervezőjétől. 

A mai akció végleges eredménye az esti órákban lesz meg, - legfrissebb információink szerint csaknem harmincan vettek részt a civil véradáson.

V.A.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.