Pünkösdkör a nők vívnak kézilabda-mérkőzést

facebook megosztás

A férfiaknál legutóbb egy érdi győzelem kellett a kézilabda NB II-ben a további számolgatásokhoz, míg a szintén NB II-es hölgyek egy végletekig izgalmas érdi találkozón szenvedtek vereséget.

Érdi FKSE-Treff 99 (8.) – Nagykanizsa (2.) 27-34 (17-18)

NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, 7. forduló. Érd, 50 néző. Vezette: Gál L., Ludvig.

Nagykanizsa: Oláh – Csordás 9, Péter B. 4, Szabó G. 10/1, Hári 2, Füstös 6, Báder 1. Csere: Kovács A. (kapus), Sass Kovacsics 2, Bognár P., Vadász, Balogh P. Edző: Csalló Ádám.

Igyekezett gyorsan nyomatékosítani a tabella második helyén álló vendégcsapat, hogy a két pontért érkezett Érdre, s ezt a 8. percben 6-2-es, majd valamivel később a 8-3-as vezetésük is jól mutatta. A találkozónak azonban még nem volt vége, a hazaiak ki is használták a Nagykanizsa lendületének csökkenését. Csalló Ádám játékosai aztán ismét a gázra léptek, hogy a félidőre újra közelebb engedjék az érdieket. A második félidőben a házigazdáknak még az egyenlítés is sikerült, a hektikus teljesítményüket aztán a kanizsaiak próbálták maguk mögött hagyni, s a találkozó végéhez közeledve az egyre jobb koncentrációjuk már azt eredményezte, hogy bezsebelhették a két bajnoki pontot. Az előttünk álló hétvégén a felsőház többi legénysége is letudja a 7. forduló párosításait, ezek között pedig május 18-án, szombaton lesz egy Százhalombatta – Hőgyész meccs, mely fontos dolgokról is dönthet – egyelőre annyi biztos, hogy a listavezető fogadhatja a harmadik helyen állót.

Érd U21 – Tungsram SE Nagykanizsa 36-35 (20-20)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 6. forduló. Érd, 30 néző. Vezette: Gulyás, Kolics.

Tungsram SE: Dudora – Kovács B. 4, Csivre 3, Balogh B. 4/1, Burghardt 15/4, Andor 6, Szmodics V. 3. Csere: Tóth V., Bársony (kapusok), Kovács D., Huszics, Raczkó, Balogh K., Ács. Edző: Tóth László.

Nagy izgalmakat, ráadásul kanizsai vezetést hozott az érdi találkozó a női kézilabda NB II alsóházi rájátszásában, a kanizsaiak érezhették, e mérkőzés akár fogható is a két pont szempontjából. Burghardt Victóriáék termelték is a gólokat, igaz, az Érd U21 is vette vissza a vezetést, hogy a szünetre döntetlen állással vonuljanak a csapatok. A második 30 percben sokáig fej-fej mellett haladtak az együttesek, de 30-27-es érdi előnynél sem volt még vége a meccsnek. Kétszer is visszajöttek még mínusz háromról egyre a kanizsaiak, a játékidő viszont már nem volt elég egy döntetlen kiharcolásához.

P.L.

(Fotó: Rinyamenti KC)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.