Nyílt napon ismerkedhettek a repüléssel a becsehelyiek

facebook megosztás

Nyílt nappal várta az érdeklődőket a One-Two Fly repülőiskola szombaton a becsehelyi reptéren. A szervezők egyik legfőbb célja az eseménnyel a biztonságos repülés népszerűsítése volt.

Két évvel ezelőtt tette át bázisát Becsehelyre a repülőiskola, amely sétarepüléssel és pilótaoktatással is foglalkozik. A szervezők ezzel az eseménnyel szerették volna jobban bemutatni tevékenységüket a helyieknek, így lehetőséget biztosítottak arra is, hogy többen kipróbálják a repülés izgalmát utasként egy merev szárnyú kisrepülőn vagy egy úgynevezett autogyro géppel. A program többszáz érdeklődőt vonzott.

- Saccolni nem tudok, de szerencsére elég sokan jöttek el a rendezvényre és sokan kipróbálják a repülést, úgyhogy reméljük, hogy megtetszik nekik is - fogalmazott Ferinc Zsuzsanna, az Autogyro Kft. ügyvezetője. 

repülő

A résztvevők a gépeket kiállítva is megtekinthették. Az autogyrok jellegzetessége, hogy kétszemélyesek és leginkább a sárkányrepülőkre hasonlítanak. Az ilyen jellegű járműveket főként versenyzésre és túrákra szokták bérelni a cégtől.

- Pilótaként lehet kibérelni a gépeket, vannak olyan emberek, akik azt mondják, hogy kellene nekik egy pilóta és mivel kétszemélyesek, így pilótával el tudnak menni. Nagyon népszerűek, legtöbbször 10-15 géppel megyünk túrára, szervezzük ezeket a túrarepüléseket, igazából csak be kell ülni, az üzemanyagtól kezdve mindent intézünk az embereknek – árulta el Filipovits Attila, az Autogyro Kft. tulajdonosa. 

Az egésznapos programon napnyugtáig volt lehetősége levegőbe emelkedni a vállalkozószellemű résztvevőknek.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

One-Two Fly Nyílt nap a becsehelyi Mura repülőtéren

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.