Korrigálva? Jövőre a Sugár utca hiányzó szakaszát is felújíthatják

facebook megosztás

Nem csak a Tripammer Gyula, de a Sugár utca még kihagyott szakasza is megújul az uniós pályázati forrásából. A terület ugyan jóval rövidebb, mint a temető előtti szakasz, viszont a közműkiváltások miatt így is jelentős összeget, mintegy 200 millió forintot kellett rá beterveznie a városvezetésnek.

Többször olvashattak már róla online felületünkön, hogy hosszú évek után, végre megoldódhat a Tripammer Gyula utca problémája, hiszen bekerült a TOP Plusz fejlesztések közé. Ahogy ma Horváth Jácint fogalmazott, a Sugár utca eddig kihagyott szakasza is jól jellemzi, hogy a korábbi ciklusokban minként működtek a fejlesztések. Ezt a frakcióvezető-helyettes szerint most mindenképpen pótolni kellett.

út

– Fontos az, hogy ezt az utcát teljesen megcsináljuk. S ennek az utcának a forgalma azért is felértékelődik, mert amikor nekifogunk a Magyar utca felújításának, akkor jelentős forgalmat erre az utcára fogunk terelni. Ha ez a felújítás előtt lesz, akkor ennek a szakasznak még inkább romlani fog az állapota, s utána tényleg korrigálni kell, vagy ha előtte meg tudjuk csinálni, akkor pedig egy jó minőségű úton fognak autózni – fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese. 

A Tripammer Gyula utca esetében egy 700 méteres szakaszon fognak dolgozni a szakemberek, ott mintegy 316 millió forint szerepel a tervekben. A Sugár utca érintett része ennek nagyjából a harmada, a felújítás összköltsége azonban várhatóan 200 millió forint körül lesz.

út

– Közművek vannak alatta és azt ki kell váltani. Ezt azt jelenti, ha nem elég csak lemarrni az aszfaltot és rámenni. Itt a különböző közműcégek előírják nekünk, hogy akkor alatta minden közművet ki kell cserélni, ami az utcában van, s itt rengeteg közmű található. Mindjárt középen egy szennyvízcsatorna, amit cserélni fogunk ennek a projektnek a részeként. Ez igaz az ívóvízre és is különböző földkábelekre is. Térköves burkolatot fog kapni a járdaszakasz, ugyanúgy, ahogy előtte és utána is látható, tehát egységes lesz az utcában – tette hozzá Horváth Jácint. 

Nagykanizsa összesen 6 fejlesztést emelt be a TOP Plusz listába. Ezekről a közgyűlés szabadon dönthetett, a kiírási kategóriákon belül. Amikről eddig még részletesen nem írtunk, azok a következők: a nemrégiben elkészült, új Ipari csarnok bővítése egy 900 négyzetméteres résszel, mintegy 545 millióból, valamint 160 millió forint jut három orvosi rendelő felújítására.

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.