Ezúttal is tucatnyian gyűjtötték a kilométereket a kihívás napján

facebook megosztás

Összesen 518 kilométert teljesítettek a résztvevők a Mindenki Sportpályáján rendezett kihívásnapi rendezvényen. A tömegsporteseményen egyszerre indultak amatőr és profi futók, a lényeg pedig az volt, hogy valamennyien legalább 15 percet mozogjanak.

A helyi futóklub minden évben csatlakozik a kihívásnapi kezdeményezéshez, amit a sportpályán teljesítenek. Az idei eseményen összesen ötvenöten vettek részt. A nap végén a résztvevők által teljesített kilométereket összeadják, ám a szervezők hangsúlyozták, nem az számít, hogy ki mennyit fut, hanem az, hogy jól érezze magát és mozogjon annyit, amennyit bír.

- Nekem csak annyi elvárásom lenne, hogyha minél több ember eljön és minél több ismerősöm el tud jönni. Sőt, ha olyanok is jönnek, akik nem mozognak, akkor azt mondom, hogy már megérte ezt az eseményt megszervezni – mondta el Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke. 

fut

A résztvevők között többen akadtak, akiknél a futás életformának számít, ezúttal azonban nem egymás ellen versengtek vagy önmagukat igyekezték legyőzni, hanem egyszerűen csak a társaság miatt húztak sportfelszerelést. Bencze András is örömmel vesz részt az ilyen jellegű kihívásokban.

- Én Pesten éltem korábban és az elején még nem voltam futóklubos, csak így idecsapódtam hozzájuk. Aztán be is csatlakoztam a futóklubba és azóta nagyon-nagyon szeretem ezt a társaságot. Tényleg annak, aki egy jó közösségre vágyik és szeretne sportolni is közben, annak ez jobb, mint egy kocsma - fogalmazott Bencze András, a Kanizsai Futóklub tagja. 

fut

Lubics Szilvia a kezdetektől tagja futóklubnak, közösségi eseményekre azonban ritkán jut le. Ezúttal egy órát sportolt a kihívás napján és bár készül egy komoly amerikai erőpróbára, ezúttal inkább a futás öröme miatt érkezett. Szerinte rendkívül színesek azok a kezdeményezések, amelyekkel a kanizsai csoport várja az érdeklődőket. 

- Ez borzasztóan fontos, amit ők csinálnak és nagyon jól csinálják, hogy minél több embert, minél viccesebb programokba vonnak be. Azért valljuk be, sokaknak unalmasnak tűnik futni, de ők mindig csatolnak mellé valami plusz dolgot, akár a városban futnak, akár felfutnak valakinek a hegyére és ott esznek-isznak. Ez szerintem nagyon sok embernek vonzó és ők nagyon jól csinálják – tudtuk meg Lubics Szilvia ultrafutótól. 

A résztvevők 17 órától 19 óra 30 percig futottak a Mindenki Sportpályáján, ezalatt alakult ki az 518 kilométeres össztáv. Ez az eredmény egyaránt felülmúlja az előző két évben produkált teljesítményt.  

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.