Ezúttal is legyőzték a crosspálya akadályait a futók

facebook megosztás

Ismét futók lepték el a nagykanizsai crosspályát. A szombati eseményen több tucatnyi vállalkozószellemű sportember vett részt, hogy versenyezzen egymással és a körülményekkel.

A Kanizsai Futóklub tagjai folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy olyan területeken sportolhassanak, amelyeket alapjában véve nem futásra terveztek. A helyi motocross egyesülettel tavaly kezdtek el együttműködni, és az akkori esemény sikerét követően döntöttek az újbóli megszervezés mellett. A megmérettetés első felében a versenyzőknek lehetőségük volt akár ötször is körbe futniuk a létesítményt a különböző minősítésért.

- A futást már elkezdtük kilenckor, tehát már meg is vannak ezek a fokozatok, tehát a bronz, ezüst, arany, platina és vibránium fokozatok már kiosztásra kerültek. Büszkén mondjuk, hogy sokan részt vettek mindegyik fokozatban - mondta el Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke. 

cross

A pálya körbefutása mellett különleges kihívás volt a legmeredekebb emelkedő teljesítése, amelyre a gyerekeknek is lehetősége volt. A felnőttek közül többen is inkább az élvezet miatt vállalkoztak a futamra.

- Minden ilyen az egyfajta poén és kihívás és ha már van ilyen, akkor menjünk és próbáljuk ki - tudtuk meg Jeszenszky Gergelytől. 

A legtöbb nevező mindkét versengésben részt vett, többségüknél a futás immáron életformának számít.

- Nagyon sok barátom fut, a Kanizsa Futóklubbal is edzésen hetente egyszer-kétszer részt veszünk. Van egy baráti futótársaságom, velük is többször futunk hetente. Fociban kispályázok, nagypályázok, ahogy ráérek, úgyhogy nagyon szeretem a többiekkel együtt a szabadban futást. Ez az amiért csináljuk - fogalmazott Tóth Attila. 

Az esemény végén a legjobban teljesítő sportokók a crosspálya dobogójára állva vehették át érmeiket. A Kanizsai Futóklub májusban még egy jelentős eseménnyel készül, hiszen a tagok idén is teljesítik a kihívás napját.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.