A kenyér és a víz állt a női klub legutóbbi rendezvényének középpontjában

facebook megosztás

Ásványvíz, kovászolás és fermentálás – e témák kerültek terítékre csütörtökön a Király Női Klub soron következő összejövetelén. Szakemberek, mesterek igyekeztek átadni ezúttal is a tudást és az információt az érdeklődőknek – a könyvtárban tartott program most is teltházas volt.

Egy-egy összejövetel témájának kiválasztásakor a Király Női Klub vezetője, Ignácz Andrea többnapos, vagy hetes megfontolás után dönt. A patikában és magánemberként is számos olyan kérdéssel találkozik, amelyek inspirálják a klub működését. Így jött létre a „Kenyér és víz” című előadás is.

- A témánk az ásványvíz, a kovászolás és a fermentálás. Én azt látom, hogy a Covid óta nagyon sokan belevágtak az otthoni kenyérkészítése, a különböző zöldségek fermentálásába, hogy mindenki valamennyire szakavatottnak érzi magát. De én azt gondoltam, most mestert hívunk, aki megosztja velünk a mesterfogásokat – mondta el Ignácz Andrea. 

ásványvíz

A mai felgyorsult világunkban véleményem szerint az a legfontosabb, hogy visszatérjünk a gyökereinkhez, és ne csak kívülről legyünk tiszták, - törekedjünk egy belső tisztaságra – fogalmazott a klub vendégelőadója, Oborzil Gabriella.

- Ebben segít minket a fermentálás. Számomra ez a legfontosabb, hogy a legtisztább minőségű étel kerüljön a szervezetünkbe, hiszen ez határozza meg a gondolatunkat, illetve az egész világunkat. Gyakorlatilag semmi újat nem fogok mondani, egy öt-hat ezer éves receptvilághoz nyúlunk vissza. És próbálok mindazoknak segíteni, akik ide érkeztek, hogy megtalálják ezt a visszavezető utat az ősi gyökerekhez – árulta el Oborzil Gabriella életviteli tanácsadó.

Ma már az ásványvizek számtalan fajtáját és márkáját meg lehet vásárolni a boltokban és az áruházakban. A klubfoglalkozáson Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. elnöke igyekezett kalauzolni a hallgatóságot a vizek útvesztőjében.

ásványvíz

- Magyarország ásványvíz nagyhatalom, ezt tudni kell. Tehát Magyarország vízkincse kiemelkedően jó Európán belül, és a világ többi részéhez képest még inkább. Azt is tudni kell, hogy az ásványvizekkel szemben van némi „szembeállás” több területen, a műanyag palackok miatt. Hiszen a világ környezet-terhelése nagyon magas szintű, és ennek sajnos a műanyag palackok is közreműködői – fogalmazott Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. elnöke. 

A Király Női Klub előadásai során még számos ehhez hasonló kérdést boncolgattak a résztvevők. A témáról bővebben is beszámolunk egy későbbi magazinműsorunkban.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.