A Kalandozó Kanizsaiak legújabb állomásán India világába tekinthettek be az érdeklődők

facebook megosztás

A keleti spiritualitásba is betekintést nyerhettek az érdeklődők a Kalandozó Kanizsaiak legújabb állomásán. Tucsa Lajos ezúttal a távoli India több szegmensébe kalauzolta hallgatóságát kedd délután a Medgyaszay Házban.

Már számos alkalommal meglátogatta az előadó az országot, amely szerinte egy teljesen más világ a mi megszokott hétköznapjainkhoz képest. A helyiek ugyan vendégszeretőek, de azok közül, akikkel találkozott, csak a legműveltebbek ismerték Magyarországot. Tucsa Lajos több korábbi útján szerzett tapasztalatát is megosztotta a publikummal, hiszen sokáig Ázsiában idegenvezetőként tevékenykedett.

- Spirituális utakat csináltunk, persze nagyon sok mindent megnéztünk, de mivel erről nagyon sokat tudtam, így a vendégeimet ebbe jobban bele tudtam vezetni, mint egy átlagos idegenvezető. Aztán Dél-Indiában is sokat voltunk, volt ott egy ilyen klasszikus útvonal, amit nagyon sokszor bejártam, és ennek egy részéről lesz most itt szó. Illetve, amikor nem vendégekkel voltam, akkor ilyen egyéni kalandokba is belevetettem magam, ami inkább ilyen hátizsákos, nehezen elérhető helyeket jelent, ilyesmiket is érintünk majd itt – árulta el Tucsa Lajos. 

india

Az előadás során a spiritualitás mellett a helyiek mindennapjait, gasztronómiájukat, szokásaikat is megismerhették a nézők a fotókon keresztül. Ahogy legutóbb, Gelencsér Gábor és Kalmár Anikó most is egy kamaratárlattal készült a témában, amiben számos különleges ereklyét tekinthettek meg az előadásra érkezők.

- A kiállítás nagyon érdekes tablókkal kezdődik, szerzőtársam, Anikó nagyon szép, laminált tablóképeket készített, amik egy átfogó képet adnak India kultúrájáról, vallásáról és sokszínűségéről. Ezután két kedvenc könyvünk jön, kanizsai vonatkozással – fogalmazott Gelencsér Gábor. 

Tucsa Lajos hozzátette, a spiritualitás világát igyekszik minél több emberrel megismertetni, éppen ezért Kanizsán is számos helyen fellelhetőek a foglalkozásai, amik során az emberek kizökkenhetnek a rohanó mindennapokból.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.