A hétvége zárása két érdi helyszínen

facebook megosztás

A férfi és női NB II–es nagykanizsai kézilabda együttes is Érdere látogat a hétvége zárásaként, május második vasárnapján, lényegében így téve majdnem teljessé Budapest vonzáskörzetének bejárását.

VSK Tököl (7.) – Nagykanizsa (2.) 35-41 (14-22)

NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, 6. forduló. Tököl, 40 néző. Vezette: Kovács T., Széles.

Nagykanizsa: Oláh – Csordás 5, Péter B. 3, Hári 2, Balogh P. 4, Kovacsics 1, Szabó G. 9/2. Csere: Kovács A. (kapus), Sass G. 1, Bognár P., Füstös 3, Apró 9/3, Vadász 4. Edző: Csalló Ádám.

A felsőház első szakaszában a táblázaton második kanizsaiak ötgólos sikert könyvelhettek el a Tököl ellen, a battaiakkal történő versenyfutás pedig nagyon egyszerű képletet takart dél-zalai szempontból: mindenképpen győzni kellett a VSK otthonában is. A találkozó menete az alábbiak szerint alakult: amíg a vendéglátók bírták, a kanizsaiak előtt jártak, Csalló Ádám tanítványai aztán 9-8-as vezetésüktől nem hagytak semmi kérdést, ahogy teltek a percek a mérkőzésen. A kanizsaiakra vasárnap érdi túra vár, 18 órától az Érdi FKSE-Treff 99 vendégei lesznek a Treff Sportcsarnokban.

 

Szigetszentmiklós NKSE II – Tungsram SE Nagykanizsa 30-28 (18-13)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 4. forduló. Szigetszentmiklós, 40 néző. Vezette: Bálint, Török.

Tungsram: Dudora – Csivre 5, Balogh B. 3, Huszics, Burghardt 10/5, Andor 6, Kovács B. 1. Csere: Bársony (kapus), Kovács D., Szmodics V. 3, Balogh K., Ács. Edző: Tóth László.

Hálátlan szerepe lett a kanizsai női NB II-es kézilabda-együttesnek, hiszen a rájátszás második és harmadik fordulójában egy-egy győzelmet és döntetlent könyvelt el, melyek után viszont a sereghajtóhoz látogatott – az előző két, pontokat hozó meccsnek az igazi értéke ugyanis akkor mutatkozott volna meg igazán, ha Szigetszentmiklóson is megvalósul legalább a pontszerzés. A vendéglátók azonban éppen az első félidő végére lendültek bele, s az akkor „összeszedett” ötgólos hátrányból kellett volna visszakapaszkodni a nagykanizsaiaknak. Ez idővel aztán olyannyira sikerült, hogy a találkozó 43. percében Szmodics Veronika góljával már Tóth László tanítványai vezettek. A kiélezett helyzetben mégis a szentmiklósiak bírták jobban a pszichés terhelést, visszavéve a vezetést, később a kanizsaiak zárkózására mindig góllal válaszoltak és végül fogadhatták is a dél-zalaiak gratulációját.

Moyra Budaörs-Handball U21 – Tungsram SE Nagykanizsa 43-32 (22-15)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 5. forduló. Budaörs, 50 néző. Vezette: Imregi, Vásárhely.

Tungsram: Dudora – Kovács B., Csivre V. 7, Burghardt 4/1, Huszics 2, Andor 9, Szmodics V. 5. Csere: Bársony (kapus) 1, Raczkó 3, Balogh K. 1, Edző: Tóth László.

A mérkőzés 12. percéig a kanizsaiak – időnként nem is egy góllal – vezettek idegenben az alsóház „felső” együttesei közé tartozó budaörsi utánpótlás ellen. 9-9-től aztán a hazaiak magukhoz ragadták az irányítást, 19-14-es állás után pedig magabiztosan is igyekeztek uralni a találkozót. A hétvége újra idegenbeli meccsről szól a Tungsram SE esetében, a csoport hetedik helyén álló nagykanizsaiak május 12-én, 15.30 órától az érdi utánpótlás vendégei lesznek.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.