A főváros és Eger is meghódítva

facebook megosztás

A napokban zárult a 73. Bornemissza Gergely Emlékverseny Egerben, ahol 19 ország 381 ökölvívója vett részt a megmérettetésen. A Kanizsa Box Klub négy bokszolóval indult a Heves vármegyei helyszínen, miként tette azt lényegében az egy héttel korábbi józsefvárosi ökölvívó tornán is.

Nos, Egerben a kanizsaiak (képünkön) közül súlycsoportjában és mezőnyében Horváth Mirabella lett első helyezett: ellenfelét már az első menetben feladásra kényszerítette. Pápai László úgy végzett másodikként kategóriájában, hogy eközben igencsak értékes győzelmeket könyvelhetett el, a fináléban skót ellenlábasától pedig mindössze 3:2-es pontozással kapott ki. Szentes Jácint az ötödik helyen végzett csakúgy, mint Dömötörfy János az erős nemzetközi versenyében.

Ezen eredményekhez felkészülésként hozzájárult a fővárosi Józsefvárosi Ökölvívó Torna is, melynek keretében készülhettek néhány nappal korábban a nagykanizsaiak, akik Pesten makulátlan mérleget nyújtottak: Pápai 48 kg-ban, Szentes 63 kg-ban, Dömötörfy 80 kg-ban lett első, valamint a legjobb junior bokszolónak járó különdíjat Dömötörfy hozta el a fővárosból.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.