A bérmálás szentségében részesülhettek Kiskanizsán

facebook megosztás

14 fiatal részesülhetett a bérmálás szentségében szombaton a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Templomban. Az egyházi életben mérföldkőnek számító ceremóniát Varga László, a Kaposvári Egyházmegye püspöke vezényelte.

A katolikusok három nagy ünnepe közé tartozik a pünkösd, ami az egyház születését, a szentlélek eljövetelét szimbolizálja. A szentlélek nélkül pedig Jézus küldetése sem teljesedhetett volna be – hangsúlyozta Varga László.

- Szentlélek nélkül az egyház egy intézmény lenne, egy csontváz. A szentlélek az, aki betölti élettel, erővel, örömmel, és mind a mai napig megtapasztalható a szentlélekben való megújulás, nagyon sok jele van ennek. Az egyik legnagyobb mozgalom az egyház életében a karizmatikus mozgalom, akik mind arról tesznek tanúságot, hogy szentlélek van, ők átélték a szentlélek jelenlétének az erejét és a hatalmát – fogalmazott Varga László, a Kaposvári Egyházmegye püspöke. 

bérmálás

A 14. életévüket betöltő gyerekek bérmálkozását is az ünnepnapon tartották, ezzel jelképezve, hogy az egyház előtt nagykorúvá váltak.

- Nem nevezhetjük a nyolcadikos, kilencedikes gyerekeket még felnőttnek, de a szentlélek kiáradása nélkül nem válhatnának azzá. Szükségünk van a szentlélekre, megtanulni a szentlélekkel való kapcsolatot, és élni a karizmákkal, az ajándékokkal – mondta el Varga László. 

 A püspök hozzátette, éppen ezért egy mérföldkőnek számít a fiatalok életében, így az egyházmegye számára is ez egy nagy ünnep.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Kiskanizsa pünkösdi szent mise

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.