A beatkorszak klasszikusai harsantak fel a Medgyaszay Házban

facebook megosztás

A magyar beatzene hőskorának nagy slágereivel zárult a Retro kávéházi esték programsorozat tavaszi évada csütörtökön este. Pomázi Zoltán és zenésztársai tolmácsolásában Illés, Tolcsvay-trió és Bojtorján dalok csendültek fel a Medgyaszay Házban.

Öt éve kezdte meg zenésztársaival Schaffer Edinával és Zboray Miklóssal a közös munkát Pomázi Zoltán. Céljuk, hogy fellépéseik során a ’60-as és ’70-es évek meghatározó beatslágereit tolmácsolják a közönségnek. Az énekes-gitáros gyermekkorában hallotta először élőben az Illés-együttest és ezek az emlékek meghatározták későbbi zenei stílusát. Példaképeivel később együtt is dolgozott.

- Szörényi Levente az első lemezünknek volt a zenei rendezője és nagyon sok tekintetben alakította a mi számainkat is, amik ott elhangzottak. A második lemezen már hangszeres zenészként is közreműködött néhány dalban. Úgyszintén belenyúlt egy kicsit a dalokba, tulajdonképpen ennyiből állt a mi zenei közreműködésünk – mondta el Pomázi Zoltán énekes-gitáros. 

zene

A zenész a ’70-es évek elején tagja volt a Tolcsvay-triónak, majd megalapította a Bojtorjánt, amellyel Londonban és az Egyesült Államokban is fellépett. A formációt ma is a magyar countryzene egyik úttörőjének tartják és ennek a korszaknak az ismertebb dalai is felcsendültek az est során.

- Ezeket közösen írtuk meg és nagy hatással voltak ránk és egészen a mai napig nagy hatással van rám, leginkább az összes olyan dal, ami az első lemezre rákerült. Nagyon jó muzsikusokkal dolgozhattam együtt és jó kedvvel, jó szívvel és lelkesedéssel játszottuk ezeket a dalokat - tette hozzá Pomázi Zoltán.

A Retro kávéházi esték sorozat ősszel folytatódik a Medgyaszay Házban. Pomázi Zoltán és zenésztársai fellépéséről bővebb összeállítást láthatnak későbbi kulturális magazinműsorunkban.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

A Beat zene hőskora - Kávéházi esték program sorozat

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.