Száznál is többen álltak rajthoz a III. Kékfűrész trail futóversenyen Rigyácon

facebook megosztás

Harmadszor tartottak Kékfűrész trail futóversenyt Rigyácon. A programon 31 kilométeres távon egyénileg és háromfős csapatokban is lehetett indulni, de öt és egy kilométeres futamokra is nevezhettek a mozogni vágyók. A három versenyszámra több mint százan jelentkeztek.

Három éve rendezték meg az első Kékfűrész trailt Rigyácon, és mint Keléné Majzik Bernadett szervező elmondta, akkor maximum 50-en vettek részt a programon, azonban az érdeklődés évről évre egyre nagyobb. Hozzátette, három különböző versenyszámban indulhattak a futók.

futás

– Ezen a napon 31 kilométer a hosszútáv, amit lehet egyéniben futni, illetve háromfős csapatban. Ezenkívül vagy egy öt kilométeres távunk, ami a Bevezetés a terepfutásba nevet kapta. Ez igazából mondhatom, hogy egy szintidő nélküli dolog, így aki csak egyet túrázni szeretne, ő is részt tud rajta venni, illetve van egy gyerekfutam, ami egy kilométer – fogalmazott Keléné Majzik Bernadett, a Murafölde Outdoor Túrasport Egyesület vezetője. 

A szombati verseny célja nem csupán a mozgás volt, hiszen az útvonal a környékbeli erdőkön keresztül vezetett, így azokat is megismerhették a résztvevők, de családi programként is szolgált, hiszen többen nem egyedül érkeztek.

futás

– Én Petriventén lakom, itt a Rigyác melletti faluban, így öt percre volt tőlünk ez a terepfutó verseny, de Budapestről jöttem igazából, merthogy ott dolgozom. Gyakran szoktam futni, gyakran veszek részt futóversenyeken. Itt a családommal fogok futni, a húgommal és apukámmal – tudtuk meg Magyar Rékától. 

A női versenyzők közül Szimandl Anita, míg a férfiaknál Tuboly Bence végzett az élen. Az öt kilométeres távot Kamondi Márton nyerte, a csapatok között pedig a HajTók bizonyult a legjobbnak.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.