„Az influenszerek nem a barátaink…” – Kamaszkor online címmel tartottak előadást a BLG-ben

facebook megosztás

Partnerség, szabályozás, valamint a példamutatás lehet a kulcs abban, hogy a kamaszok és a felnőttek megértsék egymást az online világban. A Batthyány Lajos Gimnáziumban hétfőn diákok, tanárok, szülők hallhattak előadást a digitális élet előnyeiről és buktatóiról.

A BLG-ben működő Minősített Tehetséggondozó Műhely szervezte a programot, amelyen az egykori batthyánys diák, Kepe Nóra tartott előadást. A társadalomkutató, aki a közösségimédia-elméletéből írta a doktori disszertációját, kiemelte, a mostani középiskolai generáció az első digitálisan bennszülött nemzedék, így nem elvárható, hogy valaki ne használja ezen technológiákat. Az számít, hogy mennyire vagyunk tudatosak.

- Értsük azt, hogy üzleti vállalkozások állnak ezek mögött a felületek mögött, értsük azt, hogy az influenszerek nem a barátaink. Amikor meglátunk egy celebről vagy sztárról képet, akkor tudjuk, hogy ez nagyon sokszor nem a valóság, mert filterek, szűrőmegoldások és photoshop technikák, amivel szembejövünk - mondta el Kepe Nóra társadalomkutató. 

blg

A délelőtt során diákok, délután pedig szülők, tanárok és a téma iránt érdeklődők hallhatták a szakembert. A téma mindenkit érint, és minél többet hallani róla, a megértés annál könnyebb, véli a fő szervező.

- A diákok tényleg ebben élnek, nekik ez alap. Azt is tudni kell, hogy mi meg nem ebben élünk, teljesen máshogy szocializálódtunk és nagyon sok konfliktus van. Van, amikor nem éleződik ki, de egymás mellett elbeszélünk, ők nem értik mi miről beszélünk, mi nem értjük, ők miről beszélnek és muszáj közelednünk egymáshoz, mert csak így tudunk együtt élni és együtt dolgozni – fogalmazott Alexa Mercédesz, a BLG igazgatóhelyettese.

Mint az elhangzott, az online tér tudatos használata a legfontosabb, amelyhez apróbb segítségek, alkalmazások is hozzásegíthetnek. Így például a képernyőidő-korlátozás, az értesítések kikapcsolása vagy a felnőttek példamutatása.

K-V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.