A színpad sokszínűségével ismerkedtek a BLG diákjai a rendhagyó tanítási napon

facebook megosztás

Színházi témanapot tartottak szerdán a Batthyány-gimnáziumban. Az esemény a KultUp programsorozat részeként valósult meg. A diákok így egy rendhagyó tanítási napon, számos színpadhoz köthető területtel megismerkedhettek.

A KultUp Programot 2023 februárjában indították el, azóta az ország számos oktatási intézménye csatlakozott hozzá. Az iskola tanulóinak ezúttal drogprevenciós előadással, interaktív irodalmi és csapatépítő foglalkozással készültek a szervezők, de egy színházi darabot is láthattak a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeinek előadásában.

Az elmúlt időszakban már nagyon kevés gyerek életében játszik szerepet a színház, és mint Millei Mónika témanap-koordinátor kiemelte, ezzel a programmal ezen szeretnének változtatni.

blg

– Az első órákban szoktuk azt megfigyelni, hogy mennyire zárkózottak, és a nap folyamán egyre jobban felszabadulnak, egyre jobban nyitnak ők is, egyre komolyabb gondolatokat szoktak megfogalmazni egy-egy kérdés kapcsán. A nap végére pedig már teljesen felszabadultan beszélgetnek az alkotóinkkal. Nagyon sok visszajelzést, pozitív visszajelzést kapunk. Ez nekünk már a második tanévünk, amit elindítottunk, illetve már lassan a végéhez is érünk, viszont már most is voltunk olyan iskolában, ahova már másodjára tudtunk visszamenni, mert a tavalyi évben akkora sikere volt, hogy ebben az évben is vártak minket vissza – mondta el Millei Mónika témanap-koordinátor. 

Az iskola egy korábbi tanulója ajánlotta az intézmény figyelmébe a programot, ami Tulok József szerint egy jó lehetőség arra, hogy a diákokat kimozdítsák a komfortzónájukból.

– A tanórán kívüli lehetőségek azok mindig népszerűek, de mindig csak utólag derül ki, mert elég nehezen vehetők a diákok arra rá, hogy tanórán kívül bármit csináljanak. Sajnos a passzivitás az jellemző, de én azt gondolom, hogy a mai nap végén egész biztos, hogy másképp fogják látni, mert nagyon fantasztikus programok várnak az egész iskolára – fogalmazott Tulok József, a Batthyány-gimnázium tanára. 

A témanapon az iskola minden diákja részt vett, az egyes foglalkozásokat pedig az adott osztályba járó diákok életkorának megfelelően állították össze.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.