A sikerek ellenére is kérdéses az asztaliteniszklub jövője

facebook megosztás

Története legjobb szereplését nyújtva, rájátszásba került a Kanizsa Sörgyár SE női asztalitenisz-csapata az Extraligában. A sikert alaposan beárnyékolja a klub anyagi helyzete, amely miatt az is felmerült, hogy a dél-zalaiak visszalépnek a további küzdelmektől.

2023-ban története legsikeresebb évét zárta a Kanizsa Sörgyár SE, miután az NB II-es férfi, az NB I-es női és a megyei küzdelemsorozatban szereplő férfi csapat is bajnoki címet ünnepelhetett. A jelenlegi szezonban minden gárdának reális esélye van a címvédésre, ráadásul az ország legjobb játékosait felvonultató női Extraligában is várakozáson felül szerepelnek a sörgyáriak. A csapat célja eredetileg a biztos bennmaradás volt, ehhez képest eljutottak a top6-ig. Az egyesület azonban anyagi problémákkal küzd, amely nemcsak az élvonalbeli, hanem valamennyi együttes szezonját veszélyezteti. Jakabfi Imre klubelnök elmondta, többször pályáztak önkormányzati támogatásra, amelyet nem kaptak meg, de az utolsó pillanatban érkezett egy felajánlás.

- Egy támogatónk, aki a bajnokság elején is segített bennünket, nélküle nem is tudtunk volna ebben a bajnokságban elindulni, most is a segítségünkre sietett. De kell még dolgoznunk, hogy szerezzünk néhány támogatót, akinek a segítségével végig tudjuk játszani az idényt – tudtuk meg Jakabfi Imrétől, a Kanizsa Sörgyár SE elnökétől. 

pingpong

A szezon feladása jelenleg nem opció Nagykanizsán, így a játékosok a következő fordulóban is asztal mögé állhatnak. A TOP6-os extraligás szereplés már így is kiemelkedik a klubtörténelemből, azonban, ha az anyagiak nem jelentenek majd problémát és játszani tudnak a kanizsai hölgyek, akkor még a legjobb négybe is bejuthatnak.

- Van kettő csapat, a Kiskunmajsa és a Pingpongozz Velünk SE, akikkel úgy gondolom, hogy egy szinten vagyunk és őket elvileg megverhetjük. Mindkettő erősebb nálunk, de a csapatunk már bebizonyította, hogy a papírformát felül tudjuk írni – fogalmazott az elnök. 

Jakabfi Imre hozzátette, nem egyedi eset, hogy egy asztalitenisz-egyesület anyagi gondokkal küzd, mivel a sportág annak ellenére sem kap elegendő állami támogatást, hogy az elmúlt években számos magyar sikert hozott.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.