A HSMK-ban kezdte szülinapi turnéját Charlie

facebook megosztás

A magyar könnyűzene ikonikus egyénisége, Charlie adott koncertet hétfőn este a HSMK-ban. A Tavaszi Művészeti Fesztivál részeként tartott fellépésen a zenész legismertebb slágerei csendültek fel telt ház előtt.

Az előadóművész fiatalon balett-táncosnak készült, valamint több filmben is szerepelt, hat évtizede azonban a zenei pályára lépett. Karrierje során számos műfajban kipróbálta magát, a bluestól kezdve a jazzen át a rock and rollig, szólóban és különböző formációk tagjaként több mint három tucat lemez fűződik a nevéhez. Zenekarával, a Charlie Banddel négy évtizede, tagcsere nélkül zenél közösen. Mint mondta, a fellépések öröme az, ami a színpadon tartja őt és barátait.

koncert

- Nagyon szeretjük egymást és a jó zenélés tart össze bennünket. Tehát mint egy jó focicsapat. Nagyon ritkán próbálunk, rengeteg, 37 lemez van mögöttünk. A kották el vannak téve, és amikor valami nagyon nagy durranás van, akkor összejövünk egy kicsit és próbálunk. Tehát rendkívül jó muzsikusok ezek az emberek - fogalmazott Horváth Charlie énekes-zenész.

A koncerten összesen 14 szerzemény csendült fel az énekes és zenésztársai tolmácsolásában, köztük a „Nézz az ég felé”, a „Jég dupla whiskyvel” és a „Skandináv éjszakák”. Az előadó és a banda rendkívül aktívnak számít, az aktuális turnéjuk éppen a nagykanizsai fellépéssel indult.  

- Tavaly 80 előadás volt, tavalyelőtt 120, most 45 lesz. Ebben vannak érdekes állomások. Például Korda Gyuri bácsi meghívott májusban vendégként. Ez a tisztelet jele, én is nagyon szeretem. Neki is egy nagy életútja van - mondta el az énekes-zenész.

Charlie és zenekara idei fellépéssorozata egy nagyszabású koncerttel, két nappal a születésnapja előtt, október 26-án a Papp László Budapest Sportarénában zárul.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.