Új tárlat nyílt a palini iskola galériájában

facebook megosztás

Gerd Messmann festőművész kiállítása nyílt meg a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola galériájában. A német származású alkotó a Ludvig Művésztelep látogatói előtt már ismert lehet, ezúttal tájképeit nézhetik meg az érdeklődők.

A palini iskola régóta jó kapcsolatot ápol a Ludvig Művészteleppel. A tanév során számos kiállítás kapcsolódik hozzájuk és a diákjaink művészeti nevelésében is sokat segítenek – mondta el Kustor Zsófia Ágnes, az intézmény igazgatója.

- A mostani kiállítónkat is rajtuk keresztül ismertük meg, ő Németországból érkezik hozzánk, Gerd Massmann. Az ő csodálatos festményei április 17-ig tekinthetők meg iskolánk aulájában – mondta el Kustor Zsófia Ágnes, a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola igazgatója. 

kép

A művésztelepet működtető Ludvig házaspár Palinban él, de szoros a kapcsolatuk az iskolával. A tanulók rendszeres résztvevői a kurzusoknak, több alkalommal felkeresték már a kendlimajori alkotó közösséget. Mint azt Ludvig Klára elárulta, az iskola évek óta nyújt bemutatkozási lehetőséget a telepet látogató művészeknek.

- Gerd Messmannal 25 évvel ezelőtt indult a kapcsolatunk, pontosan egyidős a művészteleppel. Gerd Nagyszebenben született Romániában, aztán a szó szoros értelmében disszidált, Németországban telepedett le. Dekoratőrként dolgozott, nagyon sokoldalú művész – tudtuk meg Ludvig Klárától. 

A jelenleg Paton élő Gerd Messmann képeit olajfestékkel készíti, a realista absztrakt tájfestés jellemzi, hobbija pedig a házak restaurálása. A festőművész kiállítása a palini iskola nyitvatartási idejében látogatható április 17-ig.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)
 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.