Új kézilabdapályát építene Letenye

facebook megosztás

Új pálya építésére nyújtott be pályázatot a letenyei önkormányzat a Magyar Kézilabda Szövetségnél. Amennyiben a létesítmény megvalósul, úgy a helyi egyesület utánpótlása veheti birtokba.

Az MKSZ december 15-én írta ki a pályázatát, a letenyeiek tendere egy 22x44 méteres, rekordtán borítású pályára szól. A pályázat elkészítésében Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester, Farkas Szilárd polgármester, a helyi városfejlesztési osztály és a klub elnöksége is közreműködött. A létesítményt a Hóvirág óvoda és az épülő tanuszoda közötti szakaszon húznák fel.

- Az elsődleges célunk, hogy az utánpótlás-nevelésre alapozzuk ezt a pályaépítést, amennyiben nyer a benyújtott pályázatunk. A cél, hogy egy helyszínen történjen mindez, tehát az oktatási és nevelési intézmények környezetében, hiszen a leendő pálya területe mellett található a tanuszoda, attól keleti irányban pedig egy műfüves pálya, amelynek a felújítására szintén nyertünk 25 millió forintot – mondta el Farkas Szilárd, Letenye polgármestere. 

letenye

A letenyei utánpótlásban több tucatnyi helyi fiatal szerepel a különböző korosztályokban. A polgármester elmondta, a pálya megépítése a közösségi életet is szolgálná a városban.

- Letenye azért híres a kézilabdacsapatáról, volt itt a korábbi években találkozó, közösségi programok is. Azt gondolom, hogy az egyesület is nagyon aktív civil szervezetként, de a kézilabdázók is megmutatták már, hogy mire képesek egy-egy meccs kapcsán – tette hozzá a polgármester. 

A kézilabdapályáról szóló letenyei pályázat jelenleg elbírálás alatt áll, a döntés néhány hónapon belül várható.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.