Ne hagyja az ételt felügyelet nélkül!

facebook megosztás

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a húsvéti ünnepek közeledtével kiemelten kéri mindenki figyelmét a konyhai tűzveszélyekre. Ebben az időszakban, amikor otthonainkban a tavaszi nagytakarítás és az ünnepi ételek elkészítése egyszerre zajlik, fokozottabban kell ügyelni a biztonságra.

A sütőben vagy a tűzhelyen hagyott étel könnyen okozhat tüzet, ha nem figyelünk oda kellőképpen. Egy pillanatnyi figyelmetlenség is elég lehet ahhoz, hogy a főzés helyett a tűzoltással kelljen foglalkoznunk. Kérjük, legyenek óvatosak!

Biztonsági Tippek:

  • Használjon időzítőt, amikor ételt helyez a sütőbe vagy a tűzhelyre.
  • Ha el kell hagynia a konyhát, kérjen meg valakit, hogy figyeljen az ételre.
  • Tartsa távol a gyúlékony anyagokat a hőforrásoktól.
  • Ha az olaj a serpenyőben kigyullad, ne oltsa vízzel, egyszerűen tegyen rá fedőt!

Célszerű füstérzékelő készülék beszerzése is, ami idejekorán felhívja a lakásban, házban élők figyelmét a bajra.

A húsvéti időszakban is különösen fontos, hogy mindenki fokozott figyelmet fordítson a konyhai biztonságra. Egy kis elővigyázatossággal megelőzhetők a tűz- és balesetek, és nyugodtan élvezhetjük az ünnepeket. Köszönjük, hogy vigyáznak otthonaikra és egymásra!

Aki a fenti tanácsokat betartja, nagyobb biztonságban van és elkerülheti a súlyos tűzeseteket. Ha mégis bekövetkezik a baj, akkor haladéktalanul hívni kell a tűzoltókat a 112-es segélyhívón, akik mindig – így a húsvéti időszak minden percében - készen állnak, hogy segítsenek!

zala.katasztrofavedelem.hu

(Kép: pixabay.com)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.