Madár is érkezik – Szombaton tartják a II. Sipos István emlékversenyt

facebook megosztás

Több mint ötven mérkőzést rendeznek a második Sipos István Emlékversenyen. Az ingyenes, szombati programot a Tungsram-csarnokban tartják és a Kanizsa Boksz Klub minden versenyzője szorítóba lép. Az esemény fővédnöke a korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi világbajnok, Erdei Zsolt Madár szintén a helyszínen biztatja majd a fiatal tehetségeket.

157 nevezőnél zárták le a szervezők a regisztrációt, de mint Draskovics Szilárd, a Kanizsai Boksz Klub elnöke fogalmazott, olyan sokan keresték őket, hogy ha nem húznak határt, akár annyi meccs is összejött volna, hogy másnap reggelig tart a rendezvény. 

– 157 minőségi meccs lesz, mert 6 országból jönnek, vannak, akik kimondottan válogatottakat hoznak. Jönnek Németországból, Olaszországból, Horvátországból és Szlovéniából, de Ausztriából is, valamint Bosznia is bejelentkezett. Azt mondom, hogy nagyon színes palettát fog látni a közönség. Ez egy egész estés rendezvény lesz, a végén lesznek a felnőtt mérkőzések, amik kifejezetten látványosak – mondta el Draskovics Szilárd, a Kanizsa Boksz Klub elnöke. 

box

Válogatottakból a KBK is kifejezetten jól áll, Horváth Mirabella jelenleg is az ifjúsági csapattal edzőtáborozik. Az emlékverseny egyik fő célja pontosan az volt, hogy a saját nevelésű ökölvívók végre Kanizsán is megmutathassák a tudásukat.

– Négy válogatottunk is van. Szira Zsófia, Szentes Jácint, Horváth Mirabella, s Kovács Petra is közöttük van. Mira jelenleg is edzőtáborban van Pesten, éppen, hogy haza fog érni a versenyre, péntek délután érkezik. Hála Istennek, nagyon jó évnek nézünk elébe, s bízunk benne, hogy sikerülni is fog ez az esztendő – fogalmazott Sáfár György, a Kanizsa Boksz Klub edzője. 

A rendezvény ingyenes lesz, viszont a támogatói jegyet vásárlók között kisorsolnak egy bokszkesztyűt, amit Erdei Zsolt Madár dedikál. A második Sipos István Emlékverseny hivatalos meccsei szombaton 14 órakor, míg a bemutatópárharcok 11:30-kor kezdődnek.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.