Kiderült, mennyire figyelnek a környezetvédelemre a kanizsaiak

facebook megosztás

Fontos a környezettudatosság és a fenntarthatóság a kanizsaiak számára. A megkérdezett helyiek válaszaiból kiderült, nemcsak a hulladék megfelelő kezelésére, hanem az ételmaradékok felhasználására és az energiatakarékosságra is odafigyelnek.

Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy a város több pontján problémát jelent a lakóknak a járókelők szemetelése, mint például a vasútparton, valamint jelenleg a kiskanizsai városrészben. A stábunknak nyilatkozó helyiek többsége azonban kevésbé észleli ezt a problémát és ők maguk is odafigyelnek a környezetvédelemre.

– Én műanyag üvegeket nem használok, ilyesmit nem dobok a kukába, meg a kenyeret sem dobom el, meg a kaját sem – tudtuk meg Csörgei Ilonától.

Nemcsak a műanyag üvegek mellőzését és a szelektív hulladékgyűjtést emelték ki a megkérdezettek. Szalai Sándorné az energiatakarékosságra is nagy figyelmet fordít.

takarékosság

– Én örökké nyúlok és taperálom a villanyokat. A vízre, mindenre odafigyelek, mindenre az égvilágon, mert én egyedül élek. Egy nyugdíjból kell megélnem és kiadás ugye van, drága minden. Mindenre oda kell figyelni. Mindig is ilyen voltam, mert így nevelkedtem – szögezte le Szalai Sándorné.

Czippán-Török Anita számára is fontos az energiatakarékosság. Azt is kiemelte, hogy az ételmaradékokat sem dobja a szemétbe. 

– Azt igazából külön műanyag hordóba gyűjtjük és azt is el lehet szállítani külön. A villanyra figyelünk, hogy ne legyen mindig felkapcsolva, plusz ezek a LED-es izzók vannak már, hogy minél energiatakarékosabbak legyünk. A vizet meg nem folyatjuk természetesen csak úgy – fogalmazott Czippán-Török Anit.

Ahogy az a válaszokból kiderült, korosztálytól függetlenül sokaknak fontos az energiatakarékosság, amit nemcsak a környezet megóvásával, hanem anyagi okokkal is indokoltak. A beszélgetésekből hosszabb összeállítást láthatnak szombati Megkérdeztük című műsorunkban.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.