Értetlenül állnak a szervezők a letenyei óvodai bál körüli hírek előtt

facebook megosztás

Az önkormányzat és a szervezők lejáratásának nevezte Farkas Szilárd, hogy az internetre több fotó is kikerült a Hóvirág Óvoda alapítványi bálját követő állapotokról. Letenye polgármestere, valamint az intézmény vezetője is hangsúlyozta, az eseményt követő napon kitakarították a helyszínül szolgáló általános iskolát.

A letenyei óvodai közösség bálját követő hétfői napon került ki néhány fénykép egy Facebook-oldalra, amelynek kezelője többször is támadta a település vezetését. Farkas Szilárd a fotók megjelenését követő napon értesült a történtekről. A polgármester hangsúlyozta, egy népes közösségi esemény magában hordozza annak a lehetőségét, hogy a takarítókra másnap több munka vár, ám így is értetlenül áll a képek előtt, amelyek ismeretlen szerzője vasárnap kora délelőtt, a rendrakás megkezdése előtt juthatott be az iskola épületébe.

- Az, hogy valójában hogyan és miként és kinek az érdekében állt az, hogy egy jótékonysági rendezvényt ilyen módon – lehet ezt a szót használni – lejárasson és lejárassa a szülői közösség, a Hóvirág Óvoda kollektívája és az egész város előtt, az a mai napig számunkra felfoghatatlan. Ezt nagyon-nagyon negatív hatással éltük meg - mondta el Farkas Szilárd, Letenye polgármestere. 

letenye

A letenyei óvoda négy év után rendezett ismét alapítványi bált, amin 135-en vettek részt. Hermán Zsoltné Szunyogh Éva csalódott, hogy a rendezvényt negatív színben akarták feltüntetni, mert szerinte az esemény egy valódi csapatmunka eredménye volt és az ünnepséget követő első tanítási napra mindent rendbe tettek a szervezők, a keletkezett duguláshoz pedig szakembert hívtak.

- Kitakarítottuk az egész épületet, az étkezőt, az asztalokat a konyhát és a mellékhelyiségeket is, tehát teljesen rendbe tettük a területet. Úgy adtuk vissza, ahogyan átvettük, nyilván a dugulást nem tudtuk mi megoldani. Annak az elhárítására a hétfői napon került sor - tudtuk meg Hermán Zsoltné Szunyogh Évától, a Letenyei Hóvirág Óvoda igazgatójától. 

A közösségi oldalon megjelent bejegyzés alatti kommentek többsége is rosszindulatú félrevezetésnek nevezte a fényképek közzétételét és azok tartalmát. Farkas Szilárd hozzátette, kérdéseivel hivatalos levelet küldött a Nagykanizsai Tankerületi Központ felé is, ám választ egyelőre nem kapott.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.