Egy pajzán komédia – A férj vadászik című darabot mutatta be a Mozaik Társulat

facebook megosztás

A férj vadászik című darabot mutatták be szerda este a Honvéd Kaszinóban. Georges Feydeau háromfelvonásos komédiájának középpontjában egy családi viszály bonyodalmai állnak, amit a Mozaik Társulat előadásában tekinthettek meg az érdeklődők.

Ne gondoljuk azt, hogyha valaki nem szól valamiért, akkor ő nem látja a dolgokat maga körül – foglalta össze a mű mondanivalóját Szollár-Nikolics Zsanna, a Mozaik Társulat vezetője. A férj vadászik című komédia fő szálát egy házaspár története jelenti, akik más oldalán keresik a boldogságot. Az események azonban fordulatot vesznek, amikor egy hotelszobában fény derül a titkokra.

– Összesen hét szereplővel dolgoztuk fel a darabot. Ez a darab már fut nálunk másfél éve és most újra előadjuk, újra repertoárra tűztük, mert nagy volt rá az érdeklődés. A próbák több mint fél évig tartottak, az igazító és a rendező próba, úgyhogy kívülről, belülről szerintem sikerült megismernünk a darabot, bár még mindig izgulunk, amikor előadás előtt vagyunk – tudtuk meg Szollár-Nikolics Zsannától. 

mozaik

Ahogy a Mozaik Társulat számos darabja, úgy A férj vadászik is egy pajzán komédiával tarkított előadás. Szollár-Nikolics Zsanna kiemelte, a választásnál nemcsak a nézői igényeket, hanem számos más szempontot is figyelembe vesznek.

– Mi a Mozaik Társulattal arra törekszünk, hogy olyan színdarabokat dolgozzunk fel, amik egy kicsit kikapcsolják a közönséget, tehát mindenképpen a vígjáték, a népi komédia felé tudunk elmenni. Vannak kisebb darabjaink, amik félórásak, 25 percesek vagy akár 45 percesek. A nagy színházi daraboknál is mindig arra törekszünk, hogy vidámságot tudjunk csempészni az embereknek a hétköznapjaiba, úgyhogy kiválasztjuk a darabokat, amiket elolvasunk és utána közösen dönti el a csapat, hogy melyik tetszett nekik a legjobban – fogalmazott a Mozaik Társulat vezetője. 

A színdarabra ezúttal is nagy volt az érdeklődés, ami a színészek számára is motivációt jelent. Szollár-Nikolics Zsanna hozzátette, a nézői visszajelzések számukra is biztatást jelentenek a munkájuk folytatásához.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.