Ápolni az utolsó pillanatig – egy komoly téma volt terítéken a Király Női Klubban

facebook megosztás

Imreh András aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos volt a Király Női Klub vendége a könyvtárban. Ezúttal egy komoly témát választottak a szervezők, a rendezvényen az utolsó stádiumban lévő betegek otthoni ápolásáról volt szó.

A klubot vezető Ignácz Andrea saját bevallása szerint is sokáig gondolkodott a témaválasztáson, végül úgy döntött, belevág. Hiszen mint fogalmazott: munkája során azt tapasztalja, nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló információkra.

- Bármikor bármelyik család kerülhet ilyen helyzetbe, viszont sokszor előfordul, hogy magára van hagyva a beteg, magára van hagyva a család, és igazából nem tudja, hogy mit kezdjen ezzel a helyzettel és hogyan tovább – fogalmazott Ignácz Andrea, a Király Női Klub vezetője. 

előadás

Fontos leszögezni, hogy nem vagyunk egyedül és mindig van kiút, az otthoni ápolásra kényszerülő családok számára pedig a legfontosabb a hit – hangsúlyozta Ignácz Andrea. Az információt, a segítséget bátran kell kérni.

- Ezért vagyunk mi és ezért vannak a gyógyszertárak és a gyógyszertárakban dolgozók. Mert én arra buzdítok mindenkit, hogy a gyógyszertár és az ott dolgozók a legkönnyebben elérhető egészségügyi személyzet, akik biztos vagyok benne, bárhová bemegy a családtag, biztosan fognak neki segíteni – tette hozzá Ignácz Andrea. 

Imreh András aneszteziológus kimerítő tájékoztatást adott a klub látogatóinak a témával kapcsolatban, valamint Tóth-Bagó Mónika, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény igazgatója, az otthoni ápolás lehetőségeiről nyújtott információt.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)
 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.