Szombaton és vasárnap is az Arénában a kézilabdázók

facebook megosztás

A hétvégén folytatódnak a kézilabda NB II küzdelmei is, a két nagykanizsai együttes közül mezőnyében mind a férfi, mind a női csapat az E-csoportban folytathatja csatározásait.

Azt már előzetesen is leszögezhetjük, hogy a férfiaknál a nagykanizsai legénység az alapszakasz lezárultát követően az NB II felső házára, míg a hölgyek az alsóházi sorozatra készülhetnek.

A Nagykanizsa Csalló Ádám irányításával 11 fordulót követően 19 pontot szerezve vezeti az E-csoport tabelláját, szombaton 16 órától pedig éppen azt a PTE PEAC-ot fogadja, melytől a bajnokság őszi szakaszában idegenben vereséget szenvedett. (E találkozón kívül még két idegenbeli meccs vár a kanizsaiakra, előbb a Mecseknádasdhoz, majd a Siklóshoz látogatnak.)

Miként korábban Musits Róbert ügyvezető is fogalmazott, cél teljes erőbedobással a bajnoki cím, s úgymond addig nem nyugszanak, amíg az NB I B-t nem sikerül elérniük. Ezzel csengenek egybe lényegében a nagykanizsai szakvezető szavai is.

- Az első körben a célunk természetesen az, hogy megnyerjük a hátralévő három alapszakaszbeli mérkőzésünket – fogalmazott Csalló. - Azt követően pedig a felsőházi rájátszásban kell bizonyítanunk az F csoport 1-4. helyezett csapatai ellen. Ennek keretében dől el, kinek sikerülhet kiharcolni a feljutást az NB I-be, szeretnénk a maximumot kihozni, ami minket illet.

A csapatnál egy lényeges változás történt, az eddig kettős játékengedéllyel náluk szereplő, 18. életévében járó Németh Bulcsú Szegedre igazolt.

A hölgyeknél a Tungsram SE Nagykanizsa csapata, szintén az NB II E-csoportjában játszik és jelen pillanatban – úgyszintén 11 kör után – a nyolcadik, sereghajtó szerepet foglalja el. Az idény közben már esett át edzőváltáson is a kanizsai együttes, a helyi sportági szakmában nagy rutinnal rendelkező Tóth László ült le a felnőttek kispadjára is. A szakvezető eltökélt, bár tudja, nincs egyszerű helyzetben – így várhatják vasárnap, ugyancsak a Kanizsa Arénában, de már 15 órától a Szekszárdi Fekete Gólyák KC-vel szembeni találkozójukat.

- Az edzésmunka terén lényegében a legnagyobb nehézséget az okozta, hogy munkahelyi, valamint tanulmányi elfoglaltság miatt a keret nem tudott sokszor együtt készülni, a csapatnál pedig annyi változás történt, hogy Huszics Rebeka kettős játékengedéllyel folytatja nálunk Csurgóról – mondta el Tóth László.

A nagykanizsaiak az alsóházra készülhetnek lényegében már most annak tudatában, hogy a rájátszásban kilométergyűjtésnek sem lesznek híján, mivel négy fővárosi „agglomerációs” ellenféllel számolhatnak előzetesen az elkövetkező hónapokra.

P.L.

(Borítókép: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.