Nem jelentősen, de változtak az építőipari alapanyagok árai

facebook megosztás

Eltérő tendenciákat mutatnak az árak az építőiparban. A stábunknak nyilatkozó üzletvezető elmondta, a termékekért fizetendő összegek az emelések ellenére is olcsóbbak, mint 2022-ben.

Stábunk novemberben foglalkozott legutóbb az alapanyagárakkal, Verasztó Jánosné akkor leszögezte, az év második felében tapasztalt árcsökkenés csak átmeneti lesz. Az építőipari cég ügyvezetője elmondta, az elmúlt hetekben a cement, a hungarocell és a mészhidrát ára is nőtt 5-8 százalékkal, a festékekért, homlokzatfestékekért viszont 5-6 százalékkal kevesebbet kell fizetnie a vevőknek. A tapasztalatok alapján az ilyen mértékű ármozgás nincs jelentős hatással a vevőkörre.

- Nem valószínű, hogy az árakkal van összefüggésben, mert valaki nekiáll felújítani vagy építkezni, természetesen próbál kedvező áron beszerezni termékeket. De van, aki jobb minőséget szeretne és olyankor nem igazán az ár az irányadó, hanem a minőség - fogalmazott Verasztó Jánosné, az Alu-Csat Bt. ügyvezetője. 

építőipar

Az árak a válság idején voltak a legmagasabbak, a hungarocell például 50 százalékkal volt drágább a 2022-es év második felében, mint egy évvel később, a tarifák azonban nem álltak vissza a korábbi szintre. Verasztó Jánosné elmondta, az utóbbi hetekben olyan termékek díjszabása emelkedett, amelyeket ilyenkor kevésbé használnak.

- Most szinten voltak az árak, több mint fél évig. Most jelentették be, hogy kisebb áremelkedés várható, de télen nem nagyon mennek ezek a homlokzatszigetelések, hanem inkább nyár végén, ősszel - árulta el az ügyvezető. 

Verasztó Jánosné hozzátette, a jövőben további drágulás várható, mivel az útdíjemelések miatt a fuvarozási költségek is növekedhetnek a következő hónapokban.  

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.