Márciusig van lehetőség licitálni az árusító helyekre a Vásárcsarnokban

facebook megosztás

Március elsejéig és harmadikáig lehet regisztrálni a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt-nél az élelmiszerpiac és a heti vásár le nem kötött helyeire. Akik a parkolóban szeretnének árusítási területet, nekik 24 ezer forintot kell fizetniük licitálási alapdíjként, az üzletházban egy fél asztal alapdíja pedig 9600 forint.

A köznyelvben bolhapiacnak nevezett heti vásáron az árusítók egy része állandó szerződéssel rendelkezik, akik azonban nem kötöttek ilyen megállapodást, azok licit útján juthatnak árusítóhelyhez. A kereskedők szerint a vásárlási kedv alacsonyabb volt az év első két hónapjában, mint a korábbi időszakban. Stábunk igyekezett megszólítani árusítókat, többségük kamerán kívül azt mondta, nehezen gazdálkodják ki a bérleti díjakat. Kecskés Szilvia ruházati eladó is ezt tapasztalta, de számára és a családja számára is már életformává vált a piacozás. 

bolha

- Szándékozunk jönni, ezt csináljuk, szabad levegőn vagyunk. Jó, nem lehet belőle meggazdagodni, ha megkérdezi, mindenki így vélekedik. De csináljuk, ezt szeretjük és inkább ezt csináljuk, minthogy elmenjünk egy gyárba és ott nézzük a „nem naplementét” – fogalmazott Kecskés Szilvia.

A forgalommal kapcsolatban megjegyezték, ilyenkor nemcsak kevesebb termék fogy el, de a látogatói létszám is alacsonyabb, mint az ünnepi időszakban.

- Decemberben többen járnak, mert akkor nézelődnek ajándékügyben. Aztán van egy kicsi lazulás. Télen inkább csak kijönnek az emberek, hogy beszélgessenek egymással, jönnek a piacra kolbászt enni, de ez változó. Szerintem nincs függvénye annak, hogy mikor mennyien vannak, tehát nem fizetésfüggő, hanem hogy az emberek mikor milyen kedvvel kelnek fel. Én úgy gondolom – tette hozzá Kecskés Szilvia. 

A licitre váró helyek listája és térképe a Vásárcsarnok hirdetőtábláin, valamint a Piacfelügyelet irodájában tekinthető meg. A heti vásárral kapcsolatos árverés március 3-án, 12 órakor kezdődik.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.