Kilencet lőtt a sereghajtónak a női futsalcsapat

facebook megosztás

Fölényes, 9-2 arányú győzelemmel folytatta szereplését az FC Nagykanizsa női futsalcsapata az NB II. Nyugati csoportjában. Szollár Bernadették az utolsó helyen álló Máltai SE-t múlták felül és sikerükkel feljöttek a dobogóra. 

A két csapat eddigi szereplése, valamint az Érden aratott 4-0-s győzelem is jelezte, hogy a kanizsaiak esélyesebbként várhatják az aktuális kétszer húsz percet. A vezető gólra hat percet kellett várnia a Bányász-csarnok közönségének, ekkor az ezúttal kapusként szereplő, Buncsák Réka lövése talált utat a vendégek hálójába. A dél-zalai előnyt a házi gólkirály Szollár Bernadett duplázta meg tizenegy perc leforgását követően. A Máltai SE a szünet előtt szépített Nyiri-Hopka Márta szabadrúgásával, majd a fordulás után ő egyenlített, szintén rögzített szituációból. 

Az eredményjelző egy percig sem mutatott 2-2-s eredményt, miután előbb Nagy-Fáró Dorottya duplázott, majd Szollár rúgta meg második és harmadik gólját a huszonhetedik percig. A hazai fölény ezután sem hagyott alább és az öt perc után bekapott négy gól végleg megfogta a vendégeket. A kanizsaiak nem álltak le és előbb Domján-Köröcz Bianka, majd Szabó Zsuzsanna is feliratkozott a góllövők közé, majd a Szollárhoz hasonlóan mesterhármasig jutó Nagy-Fáró állította be a 9-2-es végeredményt. 

FC Nagykanizsa-Máltai SE 9-2 (2-1)

NB II-es női futsalmérkőzés, 10. forduló
Nagykanizsa, Olajbányász Sportcentrum
Vezette: Varga ( Huszár, Kovács)

FC Nagykanizsa: Buncsák - Molnár R., Szollár, Szabó Zs., Domján-Köröcz, cserék: Németh P., Sóstai, Pintér D., Nagy Fáró.

Gólszerzők: Buncsák (6.), Szollár (11., 25., 27.), Nagy-Fáró (23., 24. 36.), Domján-Köröcz (29.), Szabó Zs. (30) illetve Nyiri-Hopka (13., 22.)

Győzelmükkel, valamint a Hatvan vereségével a kanizsaiak átmenetileg feljöttek a második helyre a tabellán, és ha a Veszprém nem győz az aktuális fordulóban, meg is tartják ezt a pozíciójukat. A dél-zalai gárda legközelebb március 3-án lép pályára, akkor szintén hazai környezetben az ELTE-BEAC ellen. 

Kálovics Tibor

Kép forrása: Az FC Nagykanizsa hivatalos Facebook oldala

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.