Egy súlycsoporttal feljebb indult, mégis bajnok lett Horváth Mirabella

facebook megosztás

Megnyerte a 70 kilogrammosok küzdelmeit Horváth Mirabella az Énekes István Emlékversenyen. A Kanizsa Boksz Klub neveltje karrierje során most először állhatott a dobogó legfelső fokára. A siker értékét még tovább növeli, hogy Mira a megszokotthoz képest egy súlycsoporttal feljebb indult a fővárosi versenyen.

Hasonló elszántságra és kemény pofonokra lesz szüksége Horváth Mirabellának, ha tartani akarja jó formáját. A középiskolás sportoló kezdetben nem gondolta, hogy egy hobbinál komolyabban veszi az ökölvívást, de szép lassan beleszeretett a sportágba. Több versenyen volt már érmes, de a hosszú végtagokkal megáldott bokszoló most először nyert meg egy tornát.

– Ilyen jól még nem éreztem magam meccsen. S nagyon örülök neki, hogy mind a három menetben ott tudtam lenni, igaz, vannak még hibák, de úgy gondolom, ez egy nagy előrelépés és fejlődés számomra. S kívülről is ezt tudtam átadni – tudtuk meg Horváth Mirabellától, a Kanizsa Boksz Klub versenyzőjétől. 

box

Mira edzői is tudják, hogy min kell még javítania a sportolónak. Mint azt Sáfár György elmondta, leginkább a védekezésen fognak dolgozni a következő hónapokban, de Mira mostani koncentrált ökölvívása jó jel a folytatásra.

– Jól meg tudta oldani a feladatot. Voltak apróbb hiányosságok, a bal kéz nagyon lógott, azt javítanunk kell. Sokat. Viszont a taktikai utasításokat, amiket adtunk neki a sarokból azt meg tudta oldani, meg tudta csinálni. Összességében nem volt kérdés a győzelem felé – fogalmazott Sáfár György, a Kanizsa Boksz Klub edzője.

A kanizsai színeket még Nagy Zeusz képviselte az Énekesen. Ő az első meccsén a későbbi bajnokot kapta, akitől kikapott, így az ötödik helyen zárt. A KBK fiataljai számára március 23-án egy hazai gálát szerveznek a Tungsram-csarnokban, majd áprilisban a diákolimpiai küzdelmek várnak rájuk.  

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.