Átadták a murakeresztúri kerékpárutat

facebook megosztás

Átadták a Murakeresztúrt Őrtilossal és Molnárival összekötő kerékpárutat. A mintegy 10 kilométeres szakasz a Mura töltésén és erdei részeken halad. Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere szerint ez az elmúlt évtized legnagyobb beruházása volt a településen.

Két évig zajlott a kerékpárút építése Murakeresztúron, az átadót múlt héten tartották, aminek a helyszínére a résztvevők kerékpárral érkeztek. Polgár Róbert, a település polgármestere kiemelte, reméli, hogy ezzel a fejlesztéssel nemcsak a turisztikai és kerékpározási lehetőségek, hanem számos gazdasági tevékenység is bővül.

– Szerintem az elmúlt évtizedek, mondhatom így is, legnagyobb beruházása a településnek. Turisztikai szempontból nagyon sokat jelent, mert az EuroVelo kerékpárútba belekapcsolódik ez a kerékpárút. Csaknem 10 km kerékpárutat építettünk meg a projekt keretében. Ez a turisztikai része, de gazdasági szempontból is sokat jelent, egyrészt a szálláshelyek szempontjából a murakeresztúriak számára, másrészről pedig bízom benne, hogy ez nem fog itt megállni – tudtuk meg Polgár Róberttől. 

kerékpárút

Kelei Zita, Őrtilos polgármestere pozitívan fogadta a projektet. Náluk még nem tartották meg a hivatalos átadást, de már most sokan használjak az utat. Szerinte turisztikai szempontból egy hatalmas előrelépés ez Murakeresztúrnak, Beleznának és Őrtilosnak egyaránt, hiszen a szálláshelyekre és a kiszolgálóegységekre is pozitívan hat.

– Ez a projektzáró, most Murakeresztúr esetére igaz, mi még a Murakeresztúr-Őrtilos szakaszt még nem zárjuk. A beleznai vasútállomástól, Zrínyiújvártól kezdődik az őrtilosi beruházás. Mi már a műszaki átadáson átestünk, illetve jövő héten a forgalomba helyezést kérelmezzük, és körülbelül áprilisra lesz nekünk, teljesen átadható állapotban a kerékpárút –

Rengeteg a pozitív visszajelzés a kerékpárúttal kapcsolatban, árulták el a polgármesterek. A legkiemelkedőbb, hogy mindennap, szinte minden napszakban használják, gyalogosan, rollerrel vagy kerékpárral az odalátogatók.

B.V.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.