Középkori hangulatban búcsúztatták az évet

facebook megosztás

Középkori hangulatban szilveszterezhettek a nagykanizsaiak a Halis István Városi Könyvtárban. A hagyományos bálon több mint 100 érdeklődő vett részt.

A közös könyvtári szilveszterezésnek évtizedes tradíciója van Nagykanizsán, a Covid-időszakot leszámítva minden évben több tucatnyian búcsúztatják az eltelt évet a bibliotékában. A szervezők a tavalyi rekordlétszámot ugyan nem tudták felülmúlni, de így is voltak olyanok, akiknek nem volt kérdés, hogy hol töltsék el 2023 utolsó óráit.

- Biztos vagyok benne, hogy vannak itt olyanok az arcokat nézve, akik tulajdonképpen visszajárnak. Az emberek, amikor elmennek, akkor azt szokták mondani, hogy „jövőre is jövünk”. Ez azt jelenti, hogy természetesnek veszik, hogy jövőre is lesz itt szilveszter. Úgyhogy az életük része – fogalmazott Tóth Tamás fő szervező. 

A zalai hagyományoknak megfelelően a mulatság egy batyus bál volt, vagyis a résztvevők maguk gondoskodtak az ételről és italról. Az intézményvezetés örömmel biztosított helyet az eseménynek. Czupi Gyula könyvtárigazgató úgy fogalmazott, a kulturális tevékenységbe a közös minőségi szórakozás és a közösségépítés is beletartozik.

könyvtár

- Már a kezdetekkor, amikor felavattuk ezt az épületet, mindjárt kezdeményeztem bált, aztán sok hasonló programot. Ez a hagyományos könyvtárképbe formálisan nem fér bele, de úgy tűnik, hogy mégis pontosan tud illeszkedni és az emberek érzik, hogy ez az épület és ez a lehetőség azért van, mert itt élhetik a közösségi életüket. Ehhez hozzátartozik az ilyesmi is, mint ahogyan az olvasás is, a közös tanulás is, ezek mind-mind együtt vannak – tudtuk meg Czupi Gyulától, a Halis István Városi Könyvtár igazgatójától. 

A középkori hangulatról a bálra már visszajáró vendégnek számító Szelindek zenekar gondoskodott. A zenészek több középkori táncot is betanítottak a résztvevőknek.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.