Minden gyerek kapjon ajándékot!

facebook megosztás

játék

A Kanizsa Tv tudósítása - Klikk a képre!

Árasszuk el Kanizsát egy kis kedvességgel! Ezzel a jelmondattal indított kezdeményezést Laska Csabáné. Célja, hogy mikuláskor a felajánlott játékokból készült csomagokat elrejtsék a város különböző pontjain, és így idén valóban minden gyerek kaphat ajándékot.

A korábbi években többször szervezett hasonló adománygyűjtést Laska Csabáné, azonban akkor rászoruló gyerekek számára készültek a csomagok. Idén decemberben viszont nemcsak a nélkülözőknek, hanem kortól függetlenül mindenkinek szeretne örömet szerezni. Stábunknak úgy fogalmazott: azok, akik adnak, soha nem kapnak. Hozzátette, a kezdeményezéshez többen csatlakoztak, és továbbra is bárki megteheti.

– Jelenleg körülbelül 8-10 ember vesz részt benne. Aki segíteni szeretne, az meg azzal tud segíteni, hogy vagy kimosott, kifertőtlenített plüssjátékokat vagy otthon nem használt, amit a gyerek már 2 éve nem vett le a polcról, de ajándéknak simán adható ajándék, akár társasjáték vagy kisautó vagy bármi, azt vagy elhozza, vagy kifertőtlenítve becsomagolja. Megbeszélés alapján, amikor fogjuk osztani ezeket, odahozza, és ő is kiosztja – fogalmazott Laska Csabáné.

Eddig 180 felajánlás érkezett, a következő egy hónapban pedig még legalább ennyi csomag összegyűjtését tervezi. A kiosztásban Laska Csabáné mellett a nevelőszülőként általa nevelt gyerekek is részt vesznek, de egy kanizsai orvos is csatlakozott a kezdeményezéshez. 

– Kaptunk már egy méteres macit meg nagyobb játékokat is, azok mindenképpen az Erzsébet téren fognak üldögélni egy padon. Azokat nem fogjuk cipelgetni, mert azok óriásiak. Abból van 6-7 darab, azok mindenképpen az Erzsébet téren fognak üldögélni. A többit pedig úgy terveztük, hogy az Eötvös téri játszótéren, az Intersparnál az új játszótéren, illetve lesz két lány, akik 18 és 17 évesek, akik egy nagy ruháskosárral az Erzsébet tértől fölfele az Eötvös térig elindulnak, és akivel találkoznak, annak adnak – mondta Laska Csabáné.

A kezdeményezésben bárki részt vehet, aki ismeretlenül is szeretne másoknak örömet szerezni. Laska Csabáné hozzátette, amennyiben az idei ajándékozás sikeres lesz, jövőre nemcsak mikulás előtt, hanem a húsvéti időszakban is szervez hasonlót.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.