Közös délután a halloween jegyében

facebook megosztás

A Kanizsa Tv tudósítása itt indul - Klikk a képre!

Másodszor rendeztek a Halloween köré épülő tematikus eseménysorozatot a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény KIVI Szolgáltató Központjában. Az egész héten át tartó program zárásaként tökfaragó versennyel és kulturális műsorokkal várták nem csak a helyi, de a többi intézmény ellátottait is kedden délután a becsehelyi faluházában.

 

A közelmúltban a nagykanizsai intézmény férőhelyproblémái miatt kerültek ki az ellátottak több környékbeli településre, így Becsehelyre is. Ekkor fogalmazódott meg a dolgozókban az a gondolat, hogy egy olyan programsorozattal készüljenek nem csak az ellátottak, de a falu lakossága számára is, ahol a fogyatékkal élők könnyebben beilleszkedhetnek a település életébe. Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója szerint Becsehely az integráció kérdésében egy nagyon jó példa.

- Itt már a kezdetektől fogva egy nagyon jó kapcsolat kialakult, egyrészt az önkormányzattal, másrészt ezzel a helyi közösséggel. A nyáron volt egy zenés-táncos mulatság is, ugyancsak itt a faluházban, ott is voltak társintézmények, akik eljöttek. Én azt látom, hogy a település lakói is egyre jobban elfogadják a mi ellátottainkat és ez fordítva is így van, egyre jobban érzik magukat az ellátottak a településen. Azt gondolom, hogy most már néhány év távlatából el lehet mondani, hogy tényleg gazdagodott a település ezzel a 24 lakóval, akik idekerültek – fogalmazott Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója. 

Keszei Erika, a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegyei intézményvezetője elmondta, nem csak a lakók, de a dolgozók számára is nagyon fontosak ezek az események, hiszen itt nem csak az egymás közti, de a létesítményeken átívelő kapcsolatokat is erősíthetik.

- Nagyon fontos az, hogy az intézményünk a mikro- és a makrokörnyezetében a közösségeket építse, egymáshoz közelebb hozza az embereket. Szeretnénk, ha minél több barátokra, ismerősökre tennének szert, ami az ellátottainknak is érdeke – mondta Keszei Erika, a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye intézményvezetője. 

A tematikus hét sikerét jól mutatja, hogy nem csak zalai, de Somogy vármegyei intézmények lakói, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ellátottjai is részt vettek a délutánon. A tökfaragó verseny után sütőtökös ételeket is kóstolhattak a résztvevők, de volt meglepetés sztárvendég és közös örömtánc is a délután folyamán.

 

SZ.F. 

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.