Súlyos szóváltások jellemezték a közgyűlést

facebook megosztás

Az a sok rágalom, amit a Fidesz a cégvezetőkre zúdít, az már elviselhetetlen – fogalmazott Fodor Csaba a csütörtöki közgyűlés kapcsán. Az ÉVE-frakcióvezetője szerint a kormányoldal elindította a kampányt, ennek volt köszönhető, hogy a polgármester Czirákiné és Fodor Csaba spanyolországi útját negatív színben tüntette fel a tanácskozáson.

– 7 és félmillió forinttal emelték a támogatását a Városfejlesztőnek, ha rosszmájú lennék, azt is mondhatnám, s kérem, ezt a szükséges humornak vegyék, hogy Fodor úr és az ügyvezető a spanyolországi kirándulás alatt döntötte ezt el –hangzott el Balogh Lászlótól a legutóbbi közgyűlésen.

Ez volt az a mondat, ami után megfagyott a levegő a Vasemberházban. Arról a nemzetközi energiagazdálkodási kezdeményezésről, ami kapcsán Czirákiné és Fodor Csaba Spanyolországba utazott, mi is beszámoltunk. Lényege az energiaközösségek létrehozása és a megújuló energiák használata. Nagykanizsa mellett egy belga és egy görög város is csatlakozott hozzá. 2021 novemberében egy helyi megbeszélésen Balogh László is részt vett, és mint azt Fodor Csaba elmondta, arra is felkérték, hogy ő utazzon ki a zárásra.

– Köszönet járt volna az ügyvezetőasszonynak, nem ilyen aljas, undorító megjegyzés, mint amit a Fidesz különböző elektronikus csatornáin megtesz vagy most éppen a polgármester elragadtatta magát. Nemhogy polgármesterhez nem illő, de értelmes emberhez nem illő kijelentéseket tesz. Úgy látszik, a Fidesz berkein belül még mindig van lejjebb. Mi ebben a mocskolódásban nem kívánunk részt venni –nyilatkozta Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Kevésbe feszült módon, de vitákkal tarkítva ment át a közgyűlésen a 2024-es Város Napjának megemelt büdzséje. A városvezetés mintegy 29 millió forintot szán a rendezvényre. A Fidesz-frakcióból Szabó Szilárd fogalmazott úgy, ez túl kényelmessé teheti a szervezőket. Horváth Jácint többször kiemelte: az A-kategóriás fellépőkhöz és azok látványvilágához, még ez az összeg sem számít soknak.  

– Ma már egy-egy ilyen zenekar 10 millió forinttól indul egy-egy estére. S nekünk két estét kell megtöltenünk, összesen 4 zenekarral. Ezt nem lehet ma már kicsi költségvetésből megoldani. S szerintem megérdemlik a kanizsaiak azt, hogy ők is lássanak népszerű zenekarokat, akik a legmagasabb szinten vannak az országban – hangsúlyozta Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

Az ülésen szó volt egy, a Tungsram melletti terület eladásáról is, amit régészeti feltárás előzhet meg. Erről azonban a következő közgyűlésen lehet döntés, ami az elhangzottak szerint nem október végén lesz, hanem már a hónap közepén összeülnek újra a frakciók.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.