A modern ember problémáit is boncolgató darabot mutattak be a HEMO-ban

facebook megosztás

Új előadással állt pénteken a közönség elé a Honvéd Kaszinó Városi Színpad társulata. A szendvics című művet Kurta Lilla írta, a főszereplője egy pszichológus. A darab a függőségek különböző formáit mutatja be, egy karikatúrán keresztül. 

A művet eredetileg a Mozaik társulat, tehát a felnőtt színjátszók számára állította össze Kurta Lilla. Egy ötlet nyomán viszont át lett szabva a fiatalokra a színmű. Mindez újabb kreatív órákat, bővítést kívánt, de a sok éves munka meghozta a gyümölcsét.

– A főszereplő Ádám, akit Micsinai Dominik játszik. Ő egy pszichológus, egy nagyon elfoglalt ember, úgyhogy mindig megragadja azt az egy alkalmat, amikor nyugodtan meg tudja enni a szendvicsét. De most egy olyan alkalomba csöppenünk bele, amikor ez nem jön össze, folyamatosan jönnek a páciensek, egyre inkább fokozódik a káosz, egyre több szereplővel ismerkedünk meg. Annyit kell tudni a szereplőkről és magáról a helyzetről, hogy mindannyian egy bizonyos pszichológiai betegséget képviselnek, ami ugyan kimondásra nem kerül, de az életszerű nézők észre fogják venni –árulta el Kurta Lilla, a darab írója.

Micsinai Dominik elárulta: régóta dolgoztak együtt Kurta Lillával ezen a darabon és a főszerepen.

– Maga Ádám doki, mint főszereplő, egy nagyon izgalmas karakter. Lilla nagyon kiválóan alkotta meg, igazán remek volt vele dolgozni. Nagyon gyorsan lehetett hozzá kötődni, magához a személyiségéhez, azokhoz a tettekhez, amiket ő véghez vitt. Volt benne kihívás, hogyan fejlődik a karakter az egész darabon keresztül, és hogy mi fejlődik ki az egész káoszból, ami lezajlik a szemünk előtt –emelte ki Micsinai Dominik, a darab főszereplője.

A kétfelvonásos komédia természetesen komoly üzenettel, kritikával él a mai kor számára. A fő mondanivaló az, hogy mindenkinek vannak problémái, függőségei és azokat nem szabad a szőnyeg alá söpörni.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.