Mária-köszöntő, horvát nyelvű kórustalálkozót tartottak a Felsőtemplomban

facebook megosztás

A nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat programján 8 környező település kórusát hallgathatták meg az érdeklődők.

Egy horvát nyelvű szentmisével kezdődött az esemény, amelyet Josip Drovideric goricsani plébános celebrált. Május a Szűzanya hónapja, így a több évtizedes hagyományt idén is fontosnak tartottuk megszervezni – hangsúlyozta Proszenyák Zsolt, a nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. -

– Az elmúlt években, úgy vettük észre, hogy ez minden kórus számára egy nagyon fontos esemény, hiszen nagyon nagy szeretettel és felkészültséggel érkeznek a kórusok. Nagyon szép dallamokat választanak, és mindig valamilyen meglepetéseket okoznak. Gondolok itt a hangszerkíséretekre és egyéb olyan dolgokra, amivel én úgy gondolom, hogy alátámasztják azt, hogy igen is fontos ez a rendezvény, és igen is van helye a sok-sok program között – nyilatkozta Proszenyák Zsolt, a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Letenye, Tótszerdahely, Semjénháza, Tótszentmárton, Szepetnek, Petrivente, Murakeresztúr és Nagykanizsa kórusai és zeneiskolás diákjai mutatkoztak be. A fiatal generáció is rendszeres résztvevője az eseménynek, hiszen számukra is fontos a hagyományok megőrzése és a zene szeretete.

– Fontosnak tartjuk, mert így a kultúránkat is tudjuk ápolni, illetve a közösséget is jobban megismerjük, s fenntartjuk a hagyományokat – hangsúlyozta Tóth Bálint.

A program zárásaként az összes kórus és zenész egy közös produkcióval koronázta meg a májusi Mária-köszöntőt.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.