Innivalója után nyúlt a teherautó sofőrje, súlyosan megsérült a Suzuki vétlen vezetője Szepetneken

facebook megosztás

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 58 éves nagykanizsai férfi közlekedett tehergépkocsival 2023. március 23-án 10 óra 20 perc körül Szepetneken, a Kossuth Lajos utcában a Sormási út felé. A sofőr vezetés közben a jobb oldali ülésről a padlóra esett innivalóját akarta felvenni, és figyelmetlensége miatt a szemközti sávba kormányozta járművét, ahol későn észlelte a szemből érkező személyautót és összeütköztek. A balesetben a szabályosan haladó gépkocsi vezetője, egy 33 éves férfi súlyosan megsérült.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a járművezetés önmagában is egy rendkívüli koncentrációt igénylő tevékenység, és akár egy apró figyelmetlenség is visszafordíthatatlan tragédiát eredményezhet. Ennek ellenére még mindig vannak, akik vezetés közben kézben tartott mobiltelefont használnak, sms-t írnak, esznek, vagy akár olvasnak. A sofőrök figyelme ilyenkor csökken, kevésbé képesek a környezetükre koncentrálni, jellemzően lassabban reagálnak a közúti jelzésekre, illetve egyes jelzőtáblákat észre sem vesznek.

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, és ne sodorják veszélybe magukat, valamint a többi közlekedőt azzal, hogy vezetés közben megosztják figyelmüket – írja a rendőrség honlapján a  Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

(Borítókép és fotó: police.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.