A Canischa Cronica lépett fel a Kanizsai esték 23. előadásán

facebook megosztás

A helyi zenekar a Thúry György életét bemutató szerzeményeit is előadta a református templomban.

A teológiai előadások mellett, társadalmi kérdéseket feszegető és művészeti programok is várják az érdeklődőket a Kanizsai estéken. Hella Ferenc lelkipásztor elmondta, a közösségteremtés szempontjából nagyon fontosak ezek az események.

– Kinyitjuk a templomot ilyenkor, természetesen máskor is nyitva van, de ilyenkor különösen nyitott a templom illetve a gyülekezeti közösség arra, hogy nem csak a református felekezethez tartozók jöhetnek, hanem más felekezethez tartozók, vagy éppen felekezethez nem tartozók, jó szívvel várunk mindenkit, és örülünk, hogy együtt lehetünk –emelte ki Hella Ferenc esperes.

A Canischa Cronica-tól virág- és istenes dalokat, valamint Balassi Bálint és Tinódi Lantos Sebestyén műveit hallhatta a közönség. A már jól ismert művek mellett, Klaszán Sándor saját szerzeményeit, a Thúry Györgyről szóló zenemű darabjait is előadták az esten.

– A 23. Kanizsai Esték című rendezvény szereplői leszünk mi. Rendszeresen vannak itt a református templomban koncertek, kulturális rendezvények, előadások, és Hella Ferenc esperes úr olyan kedves volt, hogy meghívott bennünket, ha már helyi zenekar vagyunk, és helyi históriás történeteket dolgozunk fel, akkor mi is lépjünk fel –hangsúlyozta Klaszán Sándor, a zenekar frontembere.

A zenekart legközelebb Nagybakónakon, a március 31-én kezdődő Thúry Portyán, a tábortűz körül zenélve hallhatja majd a közönség.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.