A Broadway dallamai elevenedtek meg a HSMK-ban

facebook megosztás

A HSMK adott otthont a Karosi Júlia Quartett koncertjének pénteken este A műfaj kedvelőit megújult Broadway-műsorral várták a zenészek. 

Több mint egy évtizede fontos szereplője Karosi Júlia zenekarával a magyar jazzéletnek. Tavaly megújult a formáció, amely azóta Oláh Krisztián zongoristával kiegészülve új műsorral járja a fesztiválokat, koncerteket. Több dalszerző műveiből állították össze a műsorukat, amellyel vidám, tavaszi hangulatot hoztak az érdeklődőnek.

– Jelenleg a Broadway-műsorunkkal koncertezünk, melyen Georg Gershwin és Cole Porter és immáron Stephen Sondheim dalai is szerepelnek, ez nem egy olyan régi műsorunk, egy éve játsszuk ezt a programot, és nagyon sok koncertünk volt a nyári fesztiválszezonban tavaly, illetve a klubszezonba is, és most tavasszal is lesz egy kisebb turnénk, és reméljük nyáron is fogjuk játszani több helyszínen – nyilatkozta Karosi Júlia jazz-énekesnő.

Az új zongorista mellett Bögöti Ádám nagybőgőn játszik, és már 2012 óta tagja a quartettnek, míg a jazzdobos Varga Bendegúz, már a kezdetek óta jelen van a zenekar életében.

– Ennek a formációnak kezdet kezdetétől tagja vagyok, sőt mondhatnám, hogy alapító tagja vagyok. Ezt most már viszonylag régi zenekar, mert 2010-ben alakult, 2010 tavaszan, szóval akkor most már 13 éves körülbelül. Nagyon jó kis zenekar, nagyon jó zenészek voltak benne, és nem nagyon változik általában a felállása – árulta el Varga Bendegúz jazzdobos.

A nyári koncertek és a turné mellett, egy új albummal is készül Júlia, ami októberben fog megjelenni, annál a kiadónál amelynél az előző album is készült és az „Inner voice” – belső hang címet viseli.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.