A HSMK-ban gyűjti a karácsonyi adományokat a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ

facebook megosztás

Szeretetfát állítottak a Nagykanizsai Család – és Gyermekjóléti Központ munkatársai. A szervezet idén is várja a karácsonyi adományokat, a kezdeményezést hétfőn indították el a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Az elmúlt években a Halis István Városi Könyvtárban kapott helyet a karácsonyi szeretetfa, ott várta a segíteni vágyókat a Nagykanizsai Család – és Gyermekjóléti Központ, az idei gyűjtés helyszíne viszont a HSMK aulája lett. Az adakozók miután elhelyezték a felajánlásukat az urnában, mézeskalácsot kapnak ajándékba. 

– Az akciónk célja, hogy a szeretetfa mellett látható gyönyörű szép láda – amit a Halis István Városi Könyvtártól kaptunk kölcsön – megteljen. A ládában mézeskalácsokat láthatunk, amiket az intézményünk kollégái készítettek el. A mézeskalácsok azt a célt szolgálják, hogy aki belátogat ide a HSMK-ba és szeretne adományozni a rászoruló családok számára, az adomány mellett elvihet egy mézeskalácsot. Tehát szeretnénk kapni, de adni is egyben – nyilatkozta Mészáros Adrienn a Nagykanizsai Család – és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

A központ elsősorban pénzadományokat vár, de lesznek további kiegészítő akciók is, ahol élelmiszerrel is lehet segíteni a nélkülözőkön. A cél az, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, több tucat család ünnepét varázsolják szebbé.

– Körülbelül 70-80 családot tudunk megcélozni és nemcsak ezzel az adománnyal, hanem egyéb olyan jótékonysági akcióval, akcióinkkal is, amiket ilyenkor a programjaink közé veszünk. Ezekből a bevételeket, legyen az tartós élelmiszer, legyen az pénzadomány, ezeknek a családoknak a megsegítésére szánjuk. Célzottan igyekszünk olyan családokat támogatni, akik a kollégáink látókörében vannak, akik valamilyen módon a rendszerünkben vannak és tudjuk, hogy rászorulók – tette hozzá Mészáros Adrienn.

A megnyitó résztvevőinek az intézmény munkatársai egy rövid karácsonyi műsorral kedveskedtek, amelyre hetekig készültek.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.