30 éve nem volt ekkora csőtörés Nagykanizsán, mint kedd délután

facebook megosztás

Az azbesztcement ivóvíz-fővezeték törött el a Hevesi Sándor úton, 13 órakor. A hibaelhárítást azonnal megkezdték a Vízmű munkatársai. A Hevesi, a Bartók, a Liszt, a Kodály, a Munkás, a Rózsa, a Csokonai utcákban, valamint a Platán soron élőket érintette az eset miatti vízhiány. A karbantartási és helyreállítási munkálatokat ma reggel 7 órakor fejezték be a cég munkatársai. Az ügy közben politikai színtérre is került, hiszen Balogh László – az általa hibásnak vélt kommunikáció miatt – felszólította Cziráki László vezérigazgatót, hogy felelősen gondolkodó vezetőként járjon el ilyen esetekben. 

Stábunk azonnal a helyszínre érkezett, telefonon Cziráki László vezérigazgató informálta szerkesztőségünk munkatársait a fennálló hibáról. A Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. írásos közleményben, a közösségi oldalán, kedd 21 óra 29 perckor tájékoztatta a nagykanizsai lakosságot a meghibásodásról. A sérült vezetéket ki kellett cserélni az érintett szakaszon. A térség ivóvízellátását biztosító víztározók a hibaelhárítás alatt leürültek, az érintett zónákban nyomásesés, illetve a vízellátás szünetelése volt tapasztalható. A Vízmű kollégái az éjszaka folyamán, kedvezőtlen időjárási viszonyok mellett dolgoztak, a csővezeték kiváltását elvégezték és folyamatosan kapcsolják vissza a szolgáltatást. A felhasználók a víz elszíneződését tapasztalhatják.

Balogh László polgármester közösségi oldalán a következőképp reagált a tegnapi eseményre: „Jelentős késéssel, csupán ma reggel 7 óra 7 perckor tájékoztatott Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója a Keleti-városrész jelentős részét érintő, tegnap délután óta tartó, óriási problémát okozó vízszolgáltatási hiányról. A problémán felül sajnálattal tapasztaltam, hogy a lakosság kellő tájékoztatása is elmaradt a Vízmű részéről.

Cziráki László a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója nem kívánt reflektálni Balogh László posztjára, szerinte az érdemi tájékoztatás időben és az összes kommunikációs csatornán megtörtént a társaság részéről. A polgármesteri bejegyzés nagy kommentháborút váltott ki, a legtöbben a Vízmű dolgozói felé elmaradó köszönetet hiányolták, a politikai bejegyzés helyett. Két órával később ezt megtette Balogh László, de ismét megjegyezte, csupa nagy betűvel: „A TÁJÉKOZTATÁS HIÁNYOSSÁGAI MIATT VANNAK TANULSÁGOK!”

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.