Rangos versenyen védett címet a Kanizsa Fotóklub

facebook megosztás

2021-hez hasonlóan idén is első helyen zárt a Kanizsa Fotóklub a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének szalonversenyében. A klub tagjai közül ketten különdíjat kaptak fotójukért a rangos versenyen.

Minden évben átadja a legjobb alkotócsoportoknak járó díjat a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége. A megmérettetésre a zsűri egy, -témától független – kollekciót vár a nevezőktől, amelyet elbírál A kanizsai fotóklub ugyan a díj alapításától kezdve ott volt a verseny élmezőnyében, de tavaly egy csaknem negyvenéves sorozatot szakított meg, amikor elnyerte a vándorserleget, amelyet idén megvédett.

– 1983-ban alakult a MAFOSZ, részt vettünk már az alapításánál, ’83-tól ’85-ig elhoztuk háromszor ezt a fő díjat, ez azóta nem sikerült egészen 2021-ig. Tehát egy közel negyvenéves tendenciát törtünk meg még tavaly azzal, hogy megnyertük. Minden évben az első öt-hatban ott szoktunk lenni, de voltunk másodikak, harmadikak, de soha nem voltunk az elsők és idén most már másodszor sikerült megnyernünk – tudtuk meg Varga Szilárdtól. a Kanizsa Fotóklub elnökétől.

A győztes csapatot idén Kovács Krisztián, Olasz Ágnes, Szabó Zsolt, dr. Simán László, Ujhelyi Zsolt, Eifert János és Tollár Eszter alkotta. Kovács Krisztián illetve Olasz Ágnes egy-egy fotóját különdíjjal ismerték el. Utóbbi alkotó főként portrékat szeret megörökíteni. Munkafolyamata során szeret mozgásban lévő embereket lencsevégre kapni, mert úgy tartja, így sokkal természetesebb lesz a végeredmény.

– A mozdulatból kiragadunk egy pillanatot, és az annyira őszinte, sokkalta őszintébb, mint mikor valaki leül velem szembe és akkor felkészült rá és mondom, hogy „most mosolyogjál”. Ha mozdulatban történik, esetleg kérdezek tőle olyat, amire tudom, hogy mi lesz a reakciója, hogy milyen érzelmet vált ki nála, akkor ez kicsit rásegítek arra a látványra, amit én szeretnék majd látni –fogalmazott Olasz Ágnes.

A Kanizsa Fotóklub célja, hogy hasonlóan az 1980-as évekhez, ezúttal is – legalább – egymást követő három évben nyerje el a díjat. Ehhez az első két siker már megvan.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.