Kiemelt szerep jut ősszel is a gyógynövényeknek az egészségmegőrzésben

facebook megosztás

Az őszi egészségmegőrzés fontosságára hívta fel a figyelmet Bolf László kiskanizsai füvesember. A gyógynövények napi használta nagymértékben hozzájárul szervezetünk helyes működéséhez. Az őszi hónapok még alkalmasak különböző levelek és virágok begyűjtésére.  

Bolf László, a kiskanizsai füvesember évek óta foglalkozik gyógynövényekkel. Szerinte egyre nagyobb az érdeklődés az alternatív gyógymódok iránt. Tapasztalata szerint akik rendszeresen beiktatják az életükbe ezeket a teákat, a gyümölcsöket és a zöldégeket, nagymértékben erősítik szervezetük immunitását. 

–Az őszi egészségmegőrzés okán először is minden nap valamilyen gyógynövényt igyon az ember. Reggel egy gyümölcs étkezés előtt, este pedig egy zöldség vacsora előtt. Elsősorban mindenki ahol lakik a környezetében megtermett gyógynövényeket javasolt fogyasztani. Hála istennek nagyon sok gyógynövény létezik itt a Kárpát hazában – hangsúlyozta Bolf László

Bolf László szerint érdemes egy állapot felméréssel kezdeni a tisztító kúrákat. Keringés, vértisztítás, érrendszer és az anyagcsere állapotok javítására a legfontosabb figyelnünk. Magunk is elő tudjuk állítani ezeket a teákat, most van még lehetőségünk begyűjteni hozzá az alapanyagokat.

–Hát most még gyakorlatilag lehet gyűjteni a diófalevelet és a diókopácsot. A diókopács az a diónak a zöld burka és ezt ha leszedjük, akkor érdemes megpörkölni egy kicsit vagy tinktúrának elkészíteni. És nagyon nagyon nagy rendet tud tenni a nőgyógyászati területen, a mindenféle gyulladásnál, a rákos sejteket kivezeti, a vért tisztítja. Egy csodaszer. És ennek a teája maga a diólevél, az szintén javasolt úgy inni, hogy megisszuk, a diófalevél teát néhány percig tartsuk a szájba, hogy a szánk belső részét is fertőtlenítse. Mivel a szájba van a legtöbb baktérium, a mindennapi étkezés okán azt biztosítja az ember az ételen keresztül, hogy egyre több és több baktérium kerüljön a szájba – árulta el a szakértő 

A kiskanizsai füvesember arra is felhívja a figyelmet, hogy a megfelelő folyadék bevitelre, a helyes táplálkozásra és a mozgásra egyaránt érdemes odafigyelni.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.