Kiállítással ünnepelt a Kanizsa Fotóklub

facebook megosztás

Tollár Eszter és Varga Szilárd közös kiállításával ünnepelte a Kanizsa Fotóklub a magyar fotográfia napját. A tárlat hétfőn este nyílt meg a Hevesi Sándor Művelődési Központban, X + X címmel.

A kiállítás címe a klubtagok számára egyértelmű lehet, az érdeklődők számára viszont nem. Varga Szilárd elárulta: mindketten pontosan 10 évvel ezelőtt csatlakoztak a Kanizsa Fotóklubhoz, ez a rejtély nyitja. A tárlatot Molnár Tibor ajánlotta a megnyitó résztvevőinek figyelmébe. Mint mondta: reméli, ez a kétszer 10 év még csak a kezdet.  

– Én remélem, hogy egy kicsit több lesz ez a tíz és tíz év, és azért még fogunk találkozni hétfőnként. Rajtatok nem múlik, rajtam nem múlik, szerintem a többieken sem –fogalmazott Molnár Tibor, a Kanizsa Fotóklub tagja.

Teljesen eltérő anyaggal készült a két fotós az idei évfordulóra.

– Ez szinte híven reprezentálja a Kanizsa Fotóklub sokszínűségét. Szinte mindannyian mást vagy máshogyan fotózunk. Ez nem is baj, és ennek megvolt az eredménye az országos versenyeken. Mikor én elkezdtem 10 éve a Fotóklubba járni, sok mindent csináltam, és sok minden meg is maradt. Nagyon szívesen foglalkozom például tájjal, természeti dolgokkal, de a fő csapás egyértelműen a női portré és a női akt – fogalmazott Varga Szilárd, a Kanizsa Fotóklub elnöke.

– Tollár Eszter fotói egyértelműen mást mutatnak, szerinte mostanában leginkább a „kutyás” képek azok, amelyekben kibontakozik. Minden alkalommal a hajnali időpontot választja, egy már jól bevált technikával. Nagyon egyszerű technikával dolgozom, mikor először digitális géppel elkezdtem dolgozni, akkor egy kompakt volt, aztán elmentem tükrösbe, utána visszatértem a kompakthoz, mert az az én világom, egyszerűbb kezelni. Alapvetően reggel fényképezek, látszik a képeken, az a minden –árulta el stábunknak Tollár Eszter, a Kanizsa Fotóklub tagja.

A két fotós kiállítása a HSMK színházi előcsarnokában tekinthető meg, a velük készült teljes beszélgetést kulturális magazinunk egy későbbi adásában láthatják nézőink.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.