Pótszilveszter a Karos Korzón

facebook megosztás

Pótszilvesztert tartottak szombaton a Karos Korzón. A fürdővárosban színes programokkal készültek, ezek között helyet kapott a hagyományőrzés, a környezetvédelem és a könnyed kikapcsolódás.  

Borongós időjárás fogadta az érdeklődőket, ennek ellenére a helyiek és a szállóvendégek is kilátogattak a korzóra. A turizmusért felelős helyi szervezetek és egyesületek minden korosztályra gondoltak. Az egyik fő vonulat a Kis-Balaton kincsei címet viselte.

– Kiállítás, játszóház, előadások, folklórbemutatók sorjáztak reggel óta. Az a cél, hogy bemutassuk azokat a kulturális és természeti értékeket, amelyek a Kis-Balaton-környéki településeken fellelhetők. Az a célunk, hogy ezeket a csodákat visszahozzuk az életbe – mondta el Ódor László, a Zöld Folt Egyesület elnöke.

A gasztronómia sem maradt ki a programok közül, kora reggeltől bemutató jellegű disznóvágást is tartottak a fürdővárosban.

– Az volt a lényege, hogy bemutassuk ehhez az ősi, falusi élethez kapcsolódó nem mindennapi tradíciót. Természetesen az előírások betartása mellett arra törekedtünk, hogy a kulináris élvezeteknek is teret adhassunk – tette hozzá Ódor László, a Zöld Folt Egyesület elnöke.

Kora délutánra az elkészített finomságokból már alig maradt valami, ami jól mutatja az érdeklődést a hagyományos ízek iránt. A Korzón pár pavilon is kinyitott, jelezve, hogy hamarosan elkezdődik az igazi turistaszezon.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.