Éremeső: bizonyítottak az Eraklin Táncklub Egyesület versenyzői

facebook megosztás

Taroltak az Eraklin Táncklub Egyesület versenyzői a Nyugat-Magyarország Területi Bajnokságon. A kanizsai táncosok öt ezüst- és egy aranyérmet szereztek a kaposvári megmérettetésen. 

A zárt kapus versenyen a dunántúli egyesületek táncosai vettek részt. A versenyzők produkcióit standard és latin-amerikai kategóriában pontozta a zsűri.

– Nagyon vártuk már, hiszen egy éve nem voltunk már versenyen. Sajnos a járvány ilyen téren is megérintett minket. Ez a verseny azért is fontos, mert egy kiemelt verseny, illetve azért is, mert végre jó volt egy kicsit versenyezni. Ugyan a verseny zárt kapus volt, nem volt nézőközönség, de online közvetítés volt, így az egész országban nézhető volt – nyilatkozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

Bár a közönség visszajelzése és a taps most elmaradt, az eraklinosok szerint így is nagy élmény volt újra versenyezni.

– Furcsa volt a versenyzés, közel egy éve voltunk utoljára versenyhelyzetben. A szervezők előtt le a kalappal, nagyon szuperül megszervezték a biztonsági és a higiéniai szabályokat betartva. E-kategóriában versenyeztünk a férjemmel, ő a táncpartnerem és úgy gondolom, hogy szép eredményt tudtunk a klubnak hozni, ezüstérmet szereztünk – mondta Némethné Vörös Edina, az Eraklin Táncklub Egyesület tagja.

Első közös megmérettetésén rögtön aranyérmet szerzett az egyesület egyik fiatal párosa, Kolumbán Elvira és Horváth Gergő.

– Latinra nagyon sokat gyakoroltunk és tizenhat párból másodikak lettünk, ami szerintünk elég jó eredmény, főleg ahhoz képest, hogy ez volt az első közös versenyünk. A standard-ben öt párból elsők lettünk, így elnyertük a területi bajnoki címet – mesélte Horváth Gergő, az Eraklin Táncklub Egyesület tagja.

– Nagyon jól éreztük magunkat, ez volt az első versenyünk, két és fél hónapja táncolunk együtt. A latinra nagyon sokat készültünk, a standard-re kevesebbet, de szerintem mindketten jól éreztük magunkat. Nagyon jó ez az eredmény és készülünk tovább – tette hozzá Kolumbán Elvira, az Eraklin Táncklub Egyesület tagja.

A következő verseny április 10-én Székesfehérváron lesz, amire a klub összes tagja már most gőzerővel készül.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.