Fánkfesztivál – Házi szalagos fánkot sütöttek a tófeji asszonyok

facebook megosztás

Hagyományos, házi szalagos fánkot sütöttek a tófeji asszonyok a XIII. Országos Farsangi Fánkfesztivál alkalmából a KNYSA-ban szombat délelőtt. A rendezvényen eladott fánkokból befolyt összeg jótékony célt szolgál két rászoruló gyermeknek.  

Serényen, de fegyelmezetten dolgoztak a konyhában a tófeji asszonyok. Az összeszokott csapat most 7 fővel érkezett, akik immár hetedik éve vesznek részt a fánkfesztiválon. Az idei évben úgy készültek, hogy akár 2000 fánkot is kisüthetnek a fesztiválozóknak.


Sülnek a házi fánkok

Most 60 kiló liszttel készült az étterem, de mi hoztunk még tartalékba 20 kilót, hogyha véletlen nagyobb lenne az érdeklődés, mint máskor, akkor ne valljunk szégyent. Úgyhogy készültünk. Körülbelül 1500- 1800, de előfordulhat, hogy a kétezret is megütjük – árulta el Soós Lászlóné.

A pampuskák eladásából származó összeget a szervező VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház és a megbízott cégek Gondi Zéténynek és Béres Julcsinak szánják jótékony céllal. A VOKE intézményvezetője szerint pozitívan zárják majd a programot.


Házi, porcukros pampuska

– Biztos vagyok benne, hogy egy darab fánk sem marad. Sőt, nem lesz elegendő. Nagyon-nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki hozzájárul a két kis pici, aranyos gyermeknek a gyógyulásához. Azt hiszem, hogy Nagykanizsa most is ötösre vizsgázott emberségből és ez a legfontosabb. Kell a siker, a gasztronómia, kellenek a rendezvények, a boldogság, de azt gondolom, hogy a legeslegfontosabb az egészség és az emberség – fogalmazott Kámánné Szép Terézia, fesztiváligazgató és a VOKE intézményvezetője.

A fánkokat idén kizárólag elvitelre kérhették a látogatók, de van, aki szerint nem probléma. Azt mondták, az a lényeg, hogy így is lehet élvezni ezt az ünnepet.

Folyamatosan érkeztek a fánkokért

– Most ez így alakult, de nem baj. Most így is jó azért, hogy egy kicsit lehet ezt élvezni itt Kanizsán. Úgyhogy ez van – mondta Kálovics Viktória. 

A guszta farsangi fánkokért folyamatosan érkeztek a vásárlók. Ki többet, ki kevesebbet vitt haza hétvégre az ízletes házi finomságból.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.