A túlélés érdekében bezár a népszerű kanizsai hamburgerező
A vendéglátósok mára szervezett üzletnyitási akciója előtt két nappal lépett hatályba a kormányrendelet, ami alapján kötelező fél évre bezáratni azt a helyet, amely a szabályok ellenére kinyit. Borda Balázs, a Resti Presszó & Söröző üzletvezetője az Azonnalinak elmondta, hogy ő volt a Tömeges üzletnyitás nevű akció elindítója, de a súlyos szankciókat kilátásba helyező határozat miatt úgy döntöttek, hogy február elsején ők sem fognak kinyitni. Mindeközben a közösségi oldalon jelentette be Nagykanizsa egyik legnépszerűbb burgerezője, hogy - ahogy a poszt fogalmaz - érdemi segítség nélkül küzdöttek a gazdasági helyzettel, és most be kell zárniuk, hogy a vállalkozás túlélje a vírushelyzetet.
Valami véget ért – ezzel a címmel olvasható a belvárosi étterem posztja a Facebookon. Kovács Richárd kezdetben az Eötvös téren üzemeltetett egy kisebb büfét, de a gyors sikernek köszönhetően a vállalkozás kinőtte azt a helyiséget, így beköltözhettek a város szívébe. A szigorítások bevezetése miatt azonban az elmúlt egy év alatt mindössze 1 hónapot tudtak dolgozni az új dizájnnal, étlappal és kibővített személyzettel ellátott étteremben. Az üzletvezető elmondta: a tartalékok kimerültek, a türelem pedig elfogyott, így kénytelen bizonytalan időre bezárni a vendéglátóegységet.
– Én úgy gondolom, hogy májusnál előbb nem fognak minket kinyitni. Három hónapja próbálom fenntartani az üzletet, a kollégáimat, a családjaikat és a saját családomat is. Eddig tartottak a tartalékaim, zsebből tovább nem tudom ezt finanszírozni, így arra a döntésre jutottunk, hogy amíg ténylegesen nem tudunk vendéglátást gyakorolni, addig pihenőpályára tesszük az üzletünket, hogy megmentsük vele a céget – nyilatkozta Kovács Richárd, a Chef of the street üzletvezetője.
H.R.
(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)